Last news in Fakti

19 Януари, 2018 01:00 1 539 0

Матеус: Обамеянг трови Борусия Дортмунд!

  • матеус-
  • борусия дортмунд-
  • тровене-
  • атмосфера-
  • своеволия-
  • обамеянг

"Няма кой да замени Хайнкес в Байерн, цяла Бавария го обича", коментира легендата

Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус смята, че Пиер-Емерик Обамеянг трови атмосферата в Борусия Дортмунд с постоянните си своеволия. Както е известно, габонецът беше глобен за трети път този сезон преди мача с Волфсбург, тъй като пропусна важна среща с треньора и съотборниците си. През последните дни се появиха информации, че Арсенал е готов да плати 60 милиона евро за правата му.

"Той достигна граници, в които разочарова много хора в клуба. Не само сред ръководството, но дори сред своите съотборници и феновете", коментира Матеус пред германската телевизия Sport1.

"Не може един отделен футболист да стои над отбора и клуба. Трудно е някой друг да го замести, но Обамеянг разочарова отбора и разваля атмосферата в съблекалнята. Затова в Дортмунд трябва да намерят решение."

"Там се разчита на неговите голове, за да се класира Борусия за Шампионската лига. В същото време смятам, че голяма част от отбора вече се настрои срещу него."

Матеус коментира и любимия си клуб Байерн, където продължава сагата дали треньорът Юп Хайнкес ще остане и за следващия сезон. 72-годишният специалист възнамерява да се пенсионира окончателно през лятото, но шефовете, играчите и феновете на клуба го молят да остане.

"Той се отразява добре на футбола в Германия и на Байерн. Обичат го навсякъде в Бавария. Но в момента не виждам адекватен негов заместник. Всеки в Байерн ще се радва, ако Юп реши да остане за още един сезон".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА