21 Януари, 2018 23:42 1 075 0

Победата за Интер отново е мираж

  • интер-
  • рома-
  • италия-
  • калчо-
  • весино-
  • дерби-
  • мираж-
  • победа

Интер не успя да победи в шести пореден мач

Победата за Интер отново е мираж - 1
Снимка: Shutterstock

В дербито на 21-ия кръг на италианското първенство Интер и Рома поднесоха много емоции на тифозите. На „Сан Сиро” двата тима направиха 1:1 в интересен двубой с много положения за гол и пред двете врати.

Интер не успя да запише победа в шести пореден мач от калчото и се сбогува с илюзорните си шансове да се бори за титлата. За последно „нерадзурите” записаха победа в началото на декември миналата година – у дома срещу Киево. Тимът на Лучано Спалети вече изостава на 11 точки от върха, а дълго време дишаше във врата на фаворитите Наполи и Ювентус.

„Вълците” откриха резултата в 31-ата минута. Стефан Ел Шаарауи даде преднина на гостите, след като зейна огромна бездна в отбраната на домакините след подаване на вратаря Алисон. Темпото на игра бе високо и през второто полувреме. В 62-ата минута Антонио Кандрева отправи силен удар от далечното разстояние, но вратарят на гостите успя да спаси.

Интер наложи натиск и имаше прекрасна възможност да изравни в 74-ата минута, но след удар на Икарди топката се удари в гредата. В 80-ата минута отново Икарди опита да донесе точката на тима си, но вратарят на гостите се намеси прекрасно след негов изстрел. Усилията на домакините все пак се увенчаха с успех. В 86-ата минута Весино изравни с глава след подаване на Марсело Брозович. До края на срещата не падната повече голове.

По-рано днес водачът във временното класиране Наполи записа пета поредна победа в калчото, надвивайки Аталанта като гост с 1:0. Единственият гол в мача беше отбелязан от Дрийс Мертенс. На върха неаполитанците имат 54 точки – с четири повече от Ювентус, който утре приема Дженоа в последния мач от кръга. На трето място е Лацио с 43 точки и мач по-малко от Наполи. Четвърти е Интер също с 43 точки, но по-лоша голова разлика от Лацио и мач повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА