26 Януари, 2018 15:27 1 035 1

Анев грабна бронз от Европейското

  • европейско първенство-
  • олимпиада-
  • бронз-
  • медал-
  • анев-
  • биатлон

Българският биатлонист даде заявка за медал от Олимпиадата

Красимир Анев успя да спечели медал от Европейското първенство по биатлон, провеждащо се в Риднау-Вал Ридана (Италия). Българинът, който преди два дни остана на крачка от медалите в дългата дисциплина, днес беше перфектен на 10 километра и донесе първото отличие за България от настоящия шампионат на стария континент.

Биатлонистът от Самоков повали всички 10 мишени на стрелбището и излезе на четвърта позиция след последната стрелба. Краси показа голям хъс по финалната обиколка и успя да се пребори за бронзовия медал в спринтовата дисциплина.

Интересен факт е, че точно преди една година, нашият биатлонист отново завърши на трета позиция в състезанието на 10 км на първенството в Душники Здруй (Полша).

Още петима българи участваха в надпреварата при мъжете, като двама от тях се класираха за утрешното преследване. Това са Владимир Илиев и Антон Синапов. Миналогодишният европейски шампион в дисциплината Илиев сбърка два пъти и завърши 31-ви, а младият чепеларец остана 55-ти с три наказателни обиколки.

Димитър Герджиков също сбърка три мишени и е 62-ри, а Михаил Клечоров с две обиколки зае 72-ра позиция. Последен от нашите е Димитър Парталов с безпогрешна стрелба и 88-мо място.

Новият шампион в спринта е Андрейс Расторгуев от Латвия, който повали 9 от 10 мишени. Александър Логинов от Русия направи същия брой грешки и грабна сребърното отличие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spec b

    2 0 Отговор
    Браво!