31 Януари, 2018 10:58 3 531 2

Род Лейвър: Григор няма да е номер едно

  • кирьос-
  • димитров-
  • лейвър-
  • номер едно-
  • тенис

"Ник Кирьос обаче, може да стане първи в света", заяви легендата

Легендата на тениса Род Лейвър не вижда Григор Димитров като бъдещ №1 в света. Австралиецът обаче е на мнение, че сънародникът му Ник Кирьос е играчът, който е способен да замени на върха играещите икони Роджър Федерер и Рафаел Надал, пише "Меридиан мач".

„Мисля, че Ник може да бъде най-добрият играч в света. Той има всички качества за това. Толкова много хора казват същото", сподели австралиецът пред Fairfax Media.

„Какво е направил? Той победи Надал, победи Федерер, дяволски близо е до тях, до най-доброто от тях", добави легендата.

Лейвър е на мнение, че менталният подход на Кирьос към тениса се е променил със спечелването на турнира в Бризбейн.

„Просто вярвам, че е готов да направи нещо значимо. Не виждам друг в тази роля", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 B52

    17 0 Отговор
    И аз мисля така, понеже на Гришо му липсва постоянството и продължителната концентрация, макар да е по-талантлив и технически по-добър.
    Всичко това, обаче не ми пречи да се радвам на всеки успех на Гришо, без да правя трагедии от загубите му или да му правя сметка на приходите, разходите или пък с кого се бори под юргана ...
  • 2 Ники

    6 0 Отговор
    НА всички ни се иска да е номер 1 .. но това реално трудно се случва .. и аз също не го виждам ... Играчите от топ 3 по принцип са фаворити на всички турнири където участват ... нашия е далече от там ... За мен по важното е че е напред и участва в турнирите .. има какво да се гледа и има на какво да се надяваш , може да спечели и турнира ... това е безценно ... щото сме толкова зле от към някакви смислени спортни събития .. че направо ми се плаче ... НЕ мисля че е трагедия ако не стане номер едно в крайна сметка смятам че топ 10 е супер постижение .. както се казва може просто такова да му е нивото ...