Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 10:30 1 299 1

Борнемут унижи Челси

  • борнемут-
  • челси-
  • уилсън-
  • айб-
  • станислас-
  • аке

"Черешките" разбиха домакините с 0:3

Шампионът Челси сензационно отстъпи у дома на Борнемут с категоричното 0:3 в среща от междинния 25-и кръг на английската Висша лига. Новото попълнение на „сините” Оливие Жиру, привлечен от Арсенал, изгледа срещата от трибуните на „Стамфорд Бридж”.

През първата част домакините доминираха, но не успяха да поведат в резултата, след като пропуски в различни моменти направиха Гари Кейхил с глава след половин час игра и Маркос Алонсо също с глава малко преди почивката. Преди точния удар на Кейхил „сините” нямаха шут в очертанията на вратата, пазена от Бегович. Джордан Айб не най-опасен от гостите, но ударите му бяха отразени от Тибо Куртоа.

В началото на второто полувреме Алонсо шутира над вратата от изгодна позиция, а малко след това гостите поведоха с гол на Калъм Уилсън (51) след извеждащ пас на Джордан Айб. При ответната атака Бегович спаси удар на Еден Азар.

„Черешките” удвоиха аванса си чрез Жуниор Станислас (64) след пас на Калъм Уилсън, а нещата за домакините станаха изключително сложни след гола на бранителя Нейтън Аке (67) за 0:3. До края на мача футболистите на Антонио Конте опитаха всичко по силите си да направят загубата по-почетна, но така и не стигнаха до гол.

Така Челси допусна пето поражение за сезона и се смъкна на четвърта позиция с 50 точки и по-лоша голова разлика от Ливърпул, който вече е трети. Борнемут записа седма победа и заема десета позиция с 28 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 1 Отговор
    Иво, Иво...
    Нито от Английската Висша Лига разбираш, нито от география, щом пишеш "Борнемут"!
    Казва се "Бормът"!!!