Last news in Fakti

11 Февруари, 2018 12:42 1 099 0

Наполи победи Лацио с 4:1

  • наполи-
  • лацио-
  • победа-
  • футбол-
  • италианско футболно първенство-
  • серия а

Домакините записаха трета поредна загуба в този мач

Наполи победи Лацио с 4:1 - 1
Снимки: АР/Xinhua - БТА

Наполи спечели по убедителен начин домакинството си на Лацио в срещата между двете единайсеторки от програмата на 24-ия кръг в италианското футболно първенство, пише ТопСпорт.

"Небесносините" се наложиха с категоричното 4:1, като точни в тяхна полза бяха Кайехон, Руи, Мертенс и Уолъс, пратил топката в собствената си врата.

Почетното попадение за гостите реализира Де Врай.

Наполи победи Лацио с 4:1

Първите 45 минути предложиха дербито, което феновете очакваха още преди първия съдийски сигнал.

Показателно за заряда на срещата бе това, че резултатът беше открит след само 3 минути игра. Чиро Имобиле центрира остро, Де Врай постави крака си на пътя на топката и кълбото влетя в мрежата за 0:1.

Наполи се опита бързо да реагира на негативния развой на сблъсъка, но акциите на домакините по фланговете не даваха никакъв резултат. Те бяха бързо разгадавани от съперника, чийто контраатаки изглеждаха максимално застрашително.

Наполи победи Лацио с 4:1

В основен длъжник за тима си се превърна Лоренцо Инсине, който на цели 4 пъти не успя да се разпише, въпреки че беше извеждан в изгодни ситуации за реализиране на попадение.

В средата на първата част Дрийс Мертенс нахлу на скорост в наказателното поле на Лацио и след съприкосновение с бранител падна на земята. Лука Банти обаче беше категоричен, че правилата не са били нарушени.

Наполи победи Лацио с 4:1

Минута преди почивката усилията на домакините все пак дадоха ефект, като Хосе Кайехон върна срещата в изходна позиция, разписвайки се за 1:1. Секунди по-късно главният съдия показа червен картон на треньора на домакините Маурицио Сари и му посочи най-прекия път към съблекалните.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор — този на домакините.

Те стигнаха не просто до пълен обрат в резултата, а надиграха категорично съперника си, като старт на промяна в резултата даде футболист на гостуващия тим. Уолъс засече топката в собствената си врата, при центриране на Кайехон в 54-ата минута.

Наполи победи Лацио с 4:1

Две минути след това Руи стреля като на шега от далечна дистанция, топката рикошира в крака на Желински, залъга вратаря на опонента и влезе в мрежата за 3:1.

Крайното 4:1, след пас на Желински и елегантно отиграване с едно докосване, оформи Дрийс Мертенс, за когото това бе гол номер 15 до момента през сезона.

"Небесносините" продължават надпреварата си с Ювентус за първото място в класирането, като считано към момента са с точка повече от Старата госпожа.

Гостите са под номер 3 в таблицата и това бе тяхната трета поредна шампионатна загуба.

Наполи победи Лацио с 4:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА