Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 09:36 1 124 9

Григор Димитров отпадна от турнира в Дубай

  • димитров-
  • дубай-
  • турнир-
  • отпадане-
  • жазири-
  • тенис

Българският тенисист загуби от 117-тия в света Малек Жазири

Григор Димитров загуби от 117-ия в света тунизиец Малек Жазири с 6:4, 5:7, 4:6 и отпадна още на старта от турнира в Дубай. Мачът бе първи помежду им, а вина за загубата на Григор имат многото му грешки през целия мач. В следващия кръг Жазири ще се изправи срещу Робин Хаасе, а хубава новина за Димитров е, че няма да загуби точки от турнира в Дубай, тъй като не участва през миналата година, пише "Блиц".

Първи сет
Григор Димитров имаше леки затруднения в началото на срещата. В първия гейм българинът сервираше и поведе с 40:15. Жазири обаче се активизира и изравни за 40:40. Това не притесни особено Григор, който с два убедителни сервиса спечели гейма.

Още в следващия Григор беше близо до пробив, след като поведе с 40:0. Последва обаче спад в играта му и в крайна сметка тунизиецът се съвзе и изравни геймовете - 1:1.

Следващите части бяха равностойни, като двамата тенисисти си размениха по няколко рутинни подавания. При 5:4 в своя полза Григор най-накрая вдигна оборотите. Той поведе в 10-ия гейм с 40:15. Джазири видимо се притесни и направи двойна грешка още при първия сетбол и в крайна сметка сетът беше за Димитров след 6:4.

Втори сет
Втората част беше далеч по-оспорвана от първата, като и двамата тенисисти изпитваха затруднения при сервиранията си. При 3:2 Димитров беше близо до пробив, но Дажазири се измъкна.

Още в следващия гейм Димитров трябваше на няколко пъти да демонстрира класа и характер, за да не допусне пробив. Джазири дори стигна до брейкбол, който обаче бе отразен от Григор. В крайна сметка благодарение на два неспасяеми сервиса българинът взе частта с 4:3.

При 5:5 първата ни ракета допусна куп неточности и за съжаление бе пробит. Джазири взе следващия гейм за 7:5 в своя полза и прати мача в трети сет.

Трети сет
Третият сет започна и се разви равностойно до 3:3, когато Григор пропусна два брейк пойнта за пробив, след което допусна пробив на нула и изоставане от 3:4. При 5:3 българинът остави интригата и спаси два мач пойнта, правейки резултата 4:5, но в последвалия сервис гейм Жазири не допусна грешка и спечели сета и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давай Григоре само така

    10 2 Отговор
    Пууу супер,малко да си починем от новини свързани с господина с разваления български.
  • 2 Срамни устни Николови

    10 1 Отговор
    Срамна загуба , Григор тръгна с главата надолу мисля че тази година ще излезе извън топ 20
  • 3 Гост

    10 1 Отговор
    Махни това розово екипче бе, пундьо!
  • 4 Точки

    3 1 Отговор
    Има и още по-хубава новина, догодина също няма да загуби точки...
  • 5 факт

    10 0 Отговор
    Боли го Гришо рамото, ама в Дубай не е като в София, че да откаже.
  • 6 1009

    6 3 Отговор
    Друго нямаме с какво да се гордеем???? С олимпийците пълен срам.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Айде стига с тоя

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "1009":

    От кое по-точно си горд.Че отказва да играе за България,когато има такива турнири,че си плаща данъците в Монако,че организириха в София наскоро турнир заради него и той се измъкна и от там"контузен",а другата седмица игра в Холандия ли къде беше,че рева преди години като му подариха един джип Volvo,че бил с ръчни скорости.Или си горд от любовните му приключения?
  • 8 Българчета

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "1009":

    Как така няма?!
    Има толкова българчета печелещи много медали от олимпиади по целия свят, в най-различни области. Но за тях няма пари държавата, щото са отишли за националните ни "състезатели".
  • 9 Фен

    0 0 Отговор
    Непостоянство, прибързаност, слабохарактерен, липса на въображение и вземане на бързо и правилно решение са качествата които му пречат да се задържи в топ 3.
    Иначе е най доброто което сме имали в тениса до момента.