Last news in Fakti

5 Март, 2018 08:00 4 369 3

Смъртта на италианския национал е „странна”

  • давиде астори-
  • смърт-
  • странна-
  • фиорентина-
  • футболист-
  • италия-
  • национал-
  • прокурор

Футболистът е починал в съня си

Смъртта на италианския национал е „странна” - 1
Снимка: Facebook, Fiorentina

На едва 31 години си отиде Давиде Астори – италиански национал, играещ в един от успешните италиански клубове в лицето на Фиорентина. Трагедията на Апенините е огромна. След скръбта обаче идва само един въпрос – как толкова млад човек си отива внезапно от този свят?

Италианските медии разкриха подробности за трагичния случай. Капитанът на Фиорентина, които гостуват в град Удине, е бил настанен в самостоятелна стая. Сутрин обикновено се е появявал първи на закуската на отбора, но във фаталния ден – 4 март, няма и следа от него. Един от масажистите на тима се качва до хотелската му стая и разбива вратата, защото Астори не отговаря и не си вдига телефона.

Властите в североизточния италиански град посочиха, че футболистът е починал от естествена смърт, т.е. изключва се версията за самоубийство или дори убийство. Прокуратурата обаче е озадачена. Главният прокурор на Удине Антонио Де Николо заяви, че е „странно” подобно нещо да се случи на професионален футболист, който редовно е подлаган на прегледи и е следено здравословното му състояние. Давиде Астори не е давал и признаци за някакво заболяване, не се е и оплакал на медицинския щаб на Фиорентина.

„Футболистът е починал от сърдечен удар”, потвърди италианската прокуратура. Последният човек, който е видял капитана на Фиорентина жив, е вратарят Марко Спортиело. Двамата са играли видеоигри в събота вечерта. Заради трагедията всички футболни срещи в Италия в неделния ден бяха отменени, включително и дербито на Милано.

Големи футболни имена като Джанлуиджи Буфон и Андреа Пирло отдадоха почит на италианския национал. Вратарят на Ювентус написа емоционално послание, в което казва, че „преди всичко неговата малка дъщеря трябва да знае какъв добър човек е бил нейният баща”. Антонио Конте описа смъртта на Астори като „трагедия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 2 Отговор
    Допинг....или наркотици......
  • 2 Гост

    6 0 Отговор
    Допинг. Белото ще го хванат на прегледите?
  • 3 Емполи

    1 0 Отговор
    ....или нещо е изнесъл от "кухнята".