26 Май, 2018 11:02 1 701 1

Триумф с дузпи остави "тигрите" от Бистрица в Първа лига! (ВИДЕО)

  • витоша бистрица-
  • локомотив софия-
  • първа лига-
  • триумф-
  • футбол

Витоша (Бистрица) оцеля в Първа лига!

Отборът, който завърши на последното място в първенството, възкръсна в баражите и след драматичен решителен мач с Локомотив (София) запази елитния си статут. Футболистите на Костадин Ангелов ликуваха на "Лаута" тази вечер след дузпи — 4:2 при ударите от бялата точка (2:2 след продължения), при които в герой за "тигрите" се превърна 19-годишният вратар Николай Георгиев, а победната дузпа реализира Стефан Христов. Именно той направи 2:2 в 123-ата минута и попари надеждите на "железничарите", които бяха на секунди от така жадуваното завръщане в родния елит, пише Блиц Спорт.

В редовното време резултатът беше 1:1. Още в четвъртата минута Локомотив поведе чрез голмайстора си Илия Димитров. Юношата на Левски отбеляза с глава след центриране на Николай Цветков. Демона беше много близо до отбелязването на страхотно попадение в 22-ата минута, когато за малко щеше да отбележи от центъра.

В 63-ата минута Витоша изравни — 1:1. Даниел Кутев отбеляза с глава след центриране на Михаил Петров, като за бившия футболист на Ботев (Пловдив) това беше първи гол през сезона. Кутев успя да отклони топката пред опиталия да я боксира страж на Локомотив Кристиян Кацарев.

В 75-ата минута осветлението на "Лаута" угасна и играта беше прекратена за пет минути. В 81-ата Витоша остана с човек по-малко след изгонване на Ивайло Лазаров заради втори жълт картон. Избраниците на Коце Ангелов удържаха равенството и последваха две продължения от по 15 минути. В тях Локомотив отново поведе. В 109-ата минута включилият се като резерва Здравко Димитров отбеляза страхотен гол с мощен изстрел от дистанция — 1:2.

И точно, когато "железничарите" предвкусваха така жадуваното завръщане в Първа лига, се появи Стефан Христов, който вкара за 2:2 и доведе спора до дузпи.

При тях вратарят на Витоша Николай Георгиев спаси изстрелите на Здравко Димитров и Владимир Семерджиев, докато за "тигрите" от Бистрица никой от изпълнителите не сгреши. Точни бяха Кристиян Кочилов, Георги Ангелов, Лъчезар Котев и Стефан Христов — 4:2 при дузпите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    1 1 Отговор
    Направо нямам думи...първа лига...боже господи..футбол ли беше да го опишеш..