Last news in Fakti

1 Юни, 2018 11:30 1 799 0

УЕФА ще изрита Милан от европейските турнири

  • уефа-
  • милан-
  • финансов феърплей-
  • италия-
  • турнири-
  • лига европа

Тъмни облаци над тима от Милано

УЕФА ще изрита Милан от европейските турнири - 1
Снимка: БТА/ AP

Финансовото звено на европейската футболна централа УЕФА ще предложи Милан да бъде изхвърлен от европейските клубни турнири през следващия сезон, научи „Ню Йорк Таймс“.

Причина за това е са нарушенията на правилата за Финансов феърплей, наложени преди години в Европа. УЕФА отхвърли възможността за споразумение с италианския клуб. Институцията се съмнява във финансовата сигурност на тима от Милано.

УЕФА освен това има съмнения относно собственика Ли Юнхун, който изпитва тежки икономически затруднения. „Росонерите“ не успяха да се класират за Шампионската лига, въпреки че инвестираха над €200 милиона евро за нови попълнения през миналия летен трансферен прозорец.

Милан се класира за втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа, но по всичко изглежда, че УЕФА ще блокира участието на тима там. Китайски консорциум закупи Милан от Силвио Берлускони, но до момента не успява да оправдае очакванията и да изгради солидна финансова основа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА