4 Юни, 2018 13:27 796 1

Неймар: Готов съм на 80% за Световното

  • неймар-
  • световно първенство-
  • контузия-
  • възстановяване-
  • хърватия-
  • контрола-
  • бразилия

Бразилската звезда се чувства по-добре с всеки изминал ден

Нападателят на Пари Сен Жермен и националния отбор на Бразилия Неймар е готов на 80 процента за Световното първенство в Русия.

Нападателят получи травма на 25 февруари в мача от първенството на Франция между ПСЖ и Марсилия (3:0). Неймар напусна терена на носилка, а впоследствие лекарите установиха, че е счупил костица на ходилото и е изкълчил глезена на десния крак. В началото на март 26-годишният бразилец бе опериран, а вчера изигра първия си мач след травмата, отбелязвайки гол при победата над Хърватия (2:0) в контрола.

“Радвам се, че успял да се върна на терена и да вкарам гол. Много съм щастлив, заяви Неймар. - Все още изпитвам малко страх, но с всяка тренировка се подобрявам. Постепенно се чувствам по-добре, макар още да изпитвам дискомфорт. Но това е нормално, защото не съм бил на терена дълго време. Сега съм готов на 80%.”

Преди Мондиал 2018 националният отбор на Бразилия ще проведе още един приятелски мач. На 10 юни петкратният световен шампион ще играе с тима на Австрия, който по-рано постигна победи срещу Русия (1:0) и Германия (2:1).

На световното първенство Бразилия ще е в група Е заедно с отборите на Швейцария (17 юни, Ростов-на-Дон), Коста Рика (22 юни, Санкт Петербург) и Сърбия (27 юни, Москва, стадион “Спартак”).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путлерчок

    0 1 Отговор
    Добре дошли на Новичок световно по футбол