7 Юни, 2018 09:00 1 344 2

Ще успее ли Англия да впечатли или отново ще остане с празни ръце?

  • англия-
  • световно първенство-
  • шансове-
  • съперници

Какви са шансовете на "трите лъва" за Световната купа?

Англия - когато кажете това на един истински футболен фен, той веднага ще се сети за началото на историята на най-великата игра, големите европейски вечери на Ливърпул, инфарктните титли на Манчестър Юнайтед под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън и прочие. Едва ли обаче ще започне своя разказ с успехите на националния отбор на Англия. Разбира се, може и да има местни фенове, които да го направят, но повечето хора свързват Англия с основите на футбола и разцвета на играта в модерните ѝ времена. Английското първенство открай време се слави с най-голям интерес в световен мащаб, породен от изключително оспорваните кампании, които се провеждат на Острова. Не можем да кажем същото и за английския национален тим, който отново тръгва с надежди за добро представяне на голям футболен форум. Така е преди всеки един, но в по-голямата част от случаите Англия остава с празни ръце. Англия ще участва на 21-то Световно първенство в Русия, но въпросът е как ще се представи.

Успехите на националния тим на Англия
Големите форуми, на които Англия взима участие, са Световното първенство по футбол и Европейският шампионат. На Световни финали Англия има 13 участия от възможни 20. Предстои 14-то участие на Мондиал за “трите лъва”. От тези участия можем да отличим титлата през 1966 г., когато Англия е домакин. Това е единствената Световна купа за тима досега. Второто най-добро представяне за англичаните е полуфинал на шампионата в Италия през 1990 г., като впоследствие “трите лъва” завършват на четвъртото място. Мнозина специалисти поставят под въпрос титлата на Англия през 1966 г., ако тимът не беше домакин. Въпреки всичко тя си остави в актива на тима.

Що се отнася до Европейските финали, Англия няма с какво толкова да впечатли. Страната се е класирала за 9 от 15 възможни форума. Англия никога не е играла финал на Европейско първенство, като най-доброто представяне на тима е полуфинал през 1996 г., когато Англия е домакин. Като теглим чертата, ясно се вижда, че Англия има 1 титла от Световно първенство и два големи полуфинала. Това е твърде малко за амбициите, с които разполагат “трите лъва”. Малко е и с оглед на футбола, който вирее на Острова. Англия отново е на Световни финали и пак е с амбиции за големи успехи, но дали състава разполага с нужното, за да постигне някакъв успех, предстои да разберем.

С какво разполагат англичаните за предстоящите битки?
Начело на английския национален отбор по футбол застана старши треньорът Гарет Саутгейт. Противоречивите качества на специалиста ще получат истински шанс за доказателство, че Саутгейт си разбира от работата и е способен да поеме подобна отговорност. Назначението му беше изненадващо, но пък тимът му се представи доста добре по време на квалификациите и оглави своята група. След като младият специалист обяви своята група от 23 футболисти, които ще се борят в Русия, много анализатори нападнаха Саутгейт за липсата на определени футболисти от състава. Идеята на Саутгейт обаче е ясна - промяна в избраниците и подмладяване на състава. Именно поради тази причина в него не попаднаха добре познати играчи, като Джо Харт, Крис Смолинг, Адам Лалана, Уейн Рууни и Джърмейн Дефо.

Саутгейт най-вероятно ще разчита на един измежду Джак Бътланд и Джордан Пикфорд за вратарския пост, като играчът на Евертън е с по-добрите шансове. Гари Кейхил, Ашли Йънг и Кайл Уолкър направиха силни кампании и заслужено ще пътуват за Русия, а освен всичко ще бъдат и ядрото в защита, прибавяйки към тях и младия Джон Стоунс. В центъра на халфовата линия Саутгейт няма много опции и ще разчита основно на Хендерсън, Дайър и Деле Али. Може би тук бе най-голямата грешка на наставника, понеже се лиши от услугите на някои доста добри имена. Рахийм Стърлинг и Маркъс Рашфорд също ще заемат главна роля, като ще подпомагат с всички сили острието в атаката на тима Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм получи и капитанската лента, така че отговорността, която ще носи, е голяма. Като прибавим към всички изброени имената на Фил Джоунс, Дани Роуз, Джеси Лингард, Дани Уелбек и Джейми Варди, то английският национален отбор по футбол наистина разполага с доста класа. В отбора ясно е очертана идеята да се заложи предимно на младите английски звезди, покрай които е добавен малко опит. Формулата изглежда наистина добра, но все още не е сигурно до какви резултати ще доведе.

Шансовете на Англия
Повечето онлайн букмейкъри нареждат англичаните сред топ 10 на фаворитите за спечелването на трофея от Световното футболно първенство. Онлайн операторът Bet365 поставя “трите лъва” на седмо място по шансове тимът да се поздрави със златните медали. Компанията е приготвила и други интересни маркети, от които феновете на залозите могат да избират. Сред тях са опциите за залози в груповата фаза и такива за голмайстор на турнира, където Хари Кейн е с добри шансове. Новите клиенти на компанията могат да се поздравят с начална оферта при регистрация, както и с допълнителен bet365 бонус за по-добри печалби. Повече за всички тях може да научите в специализираното бонус ревю и актуални новини в сайта на Betenemy. Произходът на този букмейкър е от Великобритания, така че за английския национален тим по футбол има и специални маркети, свързани с представянето му на Световните финали в Русия през лятото на 2018 година.

Пред какво ще се изправи Англия?
Английският тим е част от група G, където са още отборите на Белгия, Тунис и Панама. Определено шансовете на отбора да излезе от тази група са огромни, с оглед на факта, че единствено Белгия е реален претендент за първото място. Едва ли има съмнения, че Англия ще се класира на осминафиналите. Там ще трябва да се изправи срещу един отбор от група H, където са Полша, Сенегал, Япония и Колумбия. Ако трябва да бъдем обективни, то всеки един от тези 4 тима е напълно преодолим от англичаните, така че шансовете на тима да стигне далеч са добри. На четвъртфиналите Англия със сигурност ще има тежък съперник, разбира се, ако стигне до тях. Спортните анализатори от Betenemy достигнаха до интересен факт в представянето на Англия на Световни финали. Проследявайки представянето им през годините, ясно си личи, че след всяко отпадане в груповата фаза, следва силно представяне и достигане до четвъртфинал. Има три такива случая, а на последния Мондиал в Бразилия през 2014 година Англия отпадна още в групите. Сега е ред за четвъртфинал или поне така показва традицията. Това е и един добър вариант за залог от хората, които обичат да се аргументират с исторически тенденции. Дали ще се спазят за пореден път, зависи изцяло от състава на Англия.

“Трите лъва” винаги пристигат на големите футболни форуми с амбиции и цели за добро представяне, но рядко стигат до такова. Англия този път ще бъде различна, подмладена и с почерка на Гарет Саутгейт. Големият въпрос е дали това е точната съставка за тима или отново нещо ще ѝ липсва и Англия ще остане с празни ръце. Ще знаем отговора на този въпрос на 15 Юли, когато е финалът на Световното първенство в Русия или пък по-рано, зависи от Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркс

    1 0 Отговор
    Нямат шанс.
  • 2 Хасан ибн Sky Sports

    4 0 Отговор
    Както на всяко голямо първенство
    Англия ще впечатли със Слаба игра
    Казвам го въпреки че съм фен !
    Силно първенство благодарение на Многото Пари , но Национала !!
    Тя и Държавата им е така , Силна Държава но народа малко калпав !!!