5 Юни, 2018 14:55 1 841 2

Новият треньор на ЦСКА замесен в страшен скандал

  • ел маестро-
  • корупция-
  • титла-
  • спартак търнава-
  • черно тото-
  • скандал

"Спартак (Търнава) купиха шампионската си титла", твърдят в Словакия

Считаният за нов треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе замесен в голям скандал в Словакия, където твърдят, че Спартак (Търнава) е купил титлата си. Младият специалист направи тима шампион на страната, но сайтът topky.sk разпространи доста любопитна информация. Властите в страната дори вече потвърдиха, че е стартирало разследване за това дали титлата на Спартак от изминалия сезон 2017/2018 не е купена. Ако се окаже вярно, това ще бъде най-големият корупционен скандал в историята на словашкия футбол.

Ел Маестро донесе на Спартак (Търнава) шампионската титла, а тимът не я беше печелил от цели 45 години, пише "Блиц".

"Развръзката на първенството е била предварително нагласена", твърди словашкият сайт.

От Спартак веднага контрираха с официална позиция, че подобна атака граничи с лудостта. Ръководството на клуба категорично отрича участие в каквито и да е корупционни схеми.

Изданието sport.sk също нищи темата, добавяйки, че органите на реда са получили сигнал далеч преди края на шампионата за поне един манипулиран в мач, завърши при 0:0 (имената на отборите не бяха оповестени). Стартирало е официално разследване, чийто резултати могат завинаги да оставят черно клеймо върху футбола в страната.

Sport.sk посочва още, че разследването касае два клуба, които са участвали в челната шестица, където титлата се оспорва през втория етап от първенството подобно на Първа лига в България. Става дума именно за шампиона Спартак (Търнава), който спечели титлата, оставяйки на 5 точки след себе си Слован Братислава, и финиширалият на шестата позиция Ружомберок.

Към момента от местната Футболната лига, която администрира първенството, отказват коментар по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркс

    1 0 Отговор
    Е значи ни сме си се у скандал.
  • 2 Пижо

    2 0 Отговор
    Точният човек за тази пост!