6 Юни, 2018 12:58 4 031 1

За какви пари ще играят родните клубове в евротурнирите?

  • евротурнири-
  • лига европа-
  • шампионска лига-
  • наградни фондове-
  • лудогорец-
  • цска-
  • левски-
  • славия

Лудогорец може да спечели 15 милиона евро, ако влезе в групите на Шампионска лига

Лудогорец ще играе за над 15 милиона евро в тазгодишното издание на Шампионската лига по футбол, стана ясно след обявяването на новия награден фонд в най-силния клубен турнир, който е с общ награден фонд 2,04 милиарда евро. ЦСКА, Левски и Славия пък ще се надяват да стигнат до групите на Лига Европа, където ги чакат близо 3 милиона евро от общия награден фонд в размер на 560 милиона евро, пише "Блиц".

Лудогорец тръгва от първия квалификационен кръг с гарантирани 280 хиляди евро, а в плейофите го чакат 5 милиона при елиминация. При победа обаче идват наистина големите пари – 15,25 милиона евро за участие в груповата фаза, по 2,7 милиона за победа и 900 хиляди за равен. Допълнителните бонуси са за следващите кръгове и те са между 9,5 милиона за осминафинал и 15 милиона за финал.

ЦСКА, Левски и Славия ще получат по 2,92 милиона евро от УЕФА при класиране в групите на Лига Европа, както и по 570 хиляди за всяка победа и 190 хиляди за равен. По-реалистичният вариант за трите отбора е да получат пари от квалификациите, които са разпределени както следва - 240 хиляди за отпадане в първи кръг, 260 хиляди за втори, 280 хиляди за трети и 300 хиляди за плейоф.

За клубове, които отпаднат преди груповите фази на Шампионската лига или Лига Европа, са предвидени 4 процента от общите приходи на двата турнира. Прогнозите са това да даде изражение в 130 милиона евро.

Интересно е, че с новия награден фонд големите клубове ще получават още повече пари. Близо 585 милиона евро са предвидени за отборите с най-високи коефициенти за последните 10 години и с най-много европейски купи от 1950-а година насам. Лидерът в сборната класация Реал Мадрид има 32 точки по 1,1 милиона евро или общо 35,2 милиона, което заедно с участие в групите ще донесе на испанците над 50 милиона. Петият в класацията Манчестър Юнайтед пък има 28 точки или 30,8 милиона евро.

Жребиите за предварителните кръгове на Лига Европа и Шампионската лига, които са с българско участие, са насрочени за 19-и юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОПен

    2 2 Отговор
    Лудогорец ще вземат големи пари , а за трите жалки шопски отборчета , мухи !