Last news in Fakti

8 Юни, 2018 15:19 811 1

Волейболистите ни надиграха Япония

  • лига на нациите-
  • волейбол-
  • българия-
  • япония-
  • победа-
  • национален отбор

Българските национали се върнаха на победния път

Волейболистите от националния отбор на България достигнаха до победа след трите поредни загуби на домакинския турнир от Лигата на нациите през миналата седмица в София. Момчетата на селекционера Пламен Константинов записаха едва 3-а победа в Лигата, след като надиграха категорично домакините от Япония с 3:0 (25:14, 25:21, 29:27) в първия си мач от турнира в Група 10, игран днес по обед в пълната зала в Осака.

Японците останаха също с 3 победи в Лигата до момента. Утре (9 юни) българските "лъвове" ще играят срещу олимпийските вицешампиони от Италия, които по-рано днес отстъпиха драматично на Полша с 2:3, докато Япония ще излезе срещу "Дружина полска". Срещите са съответно от 06,40 и 10,10 часа българско време.

Първи гейм
Началото на срещата бе равностойно до 3:3, след което "лъвовете" поведоха с 6:3 след ас на Николай Пенчев и контра блок-аут на Валентин Братоев. Въпреки прекъсването за треньора на японския тим Юичи Накагаичи, последваха отличен блок и нова контра на Вальо Братоев за 8:3. Разликата нарасна до 11:4 след поредна успешна атака на Братоев и блокада на Николай Учиков. Япония успя да намали до 13:8 след атака на Масахиро Янагида и контра на влезлия като резерва Исеи Отаке. Втората техническа пауза пък дойде при 16:11 за България след силна атака-пайп на Братоев. Преднината на българите отново нарасна до 19:12 след ас тип "чекмедже" на Светослав Гоцев и нов блок на Братоев. Резултатът стана 21:12 след грешка в атака на Янагида и контра през центъра на Виктор Йосифов и благодарение на сервисите на Гоцев, след което България без проблеми взе гейма с разгромното 25:14 след силен ас на Учиков.

Втори гейм
Втората част тръгна малко по-добре за японците, които дръпнаха с 2:0 след ас на Акихиро Ямаучи и грешка на Вальо Братоев след атака-пайп. България веднага изравни при 3:3 след атака на Слави Гоцев и блок на Братоев. Равностойната игра между двата тима продължи до първата техническа пауза, която дойде при минимална преднина за България - 8:7 след силна атака на Николай Пенчев. Постепенно домакините от Япония обърнаха до 11:9 в своя полза след ас на Ямаучи и нова грешка на Братоев, което накара Пламен Константинов да вземе таймаут. България съумя да изравни при 14:14 след силна атака и мощен ас на Николай Учиков. Второто техническо прекъсване пък дойде при 16:14 за "самураите" след атака на Масахиро Янагида и отличен блок на Ямаучи. Атака на Вальо Братоев и две контри на Ники Пенчев - 17:16 за България и таймаут за Юичи Накагаичи. Въпреки това, последваха грешка на Исеи Отаке и успешна блокада на българския разпределител Георги Сеганов и 19:16. Мощен ас на Братоев и 20:16. Япония намали до 21:19 след две атаки на завърналия се в игра Юджи Нишида. В крайна сметка българските "лъвове" затвориха гейма в своя полза при 25:21 след грешка от сервис на Тацуя Фукузава и поведе с 2:0.

Трети гейм
И този гейм стартира по-добре за Япония, която поведе с 5:2 след силни изяви на Юджи Нишида и грешка на Вальо Братоев. Разликата се запази до 8:5 след нова атака на Нишида. Играта продължи точка за точка до 12:9, след което България успя да изравни при 12:12 след атака на Ники Пенчев, страхотна блокада на Виктор Йосифов и контра на Ники Учиков. "Трикольорите" дръпнаха при 14:13 след силен ас на Учиков, след което техническото прекъсване дойде при 16:15 за България. Последва обрат и 18:17 за домакините след мощна атака и силен ас на Нишида, което накара Пламен Константинов да вземе таймаут. За пореден път двата тима продължиха точка за точка до 22:22, след което бе отсъдена грешка на либерото на Япония Тайчиро Кога и 23:22 за "лъвовете". Контра на Слави Гоцев и 24:22. Японците спасиха двата мачбола и изравниха при 24:24 след грешки на българите. Отборите продължиха да се борят за всяка топка и точка до 27:27, но в крайна сметка България измъкна гейма с 29:27 след грешка на Акихиро Ямаучи и мощна атака на Вальо Братоев, а с това и мача с 3:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и какво от това ?

    0 1 Отговор
    и какво от това ?