10 Юни, 2018 19:42 1 447 2

Рафаел Надал е неоспоримият Крал на клея!

  • крал-
  • клея-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • доминик тийм

Матадора разби Доминик Тийм и вдигна своята 11-а титла от Париж

Няма кой да оспори трона на Надал! Краля на клея постигна немислимото на "Ролан Гарос".

Испанецът за пореден път доказа, че няма кой да оспори трона му и разби Доминик Тийм на финала на "Ролан Гарос", пише "Блиц". Матадора надделя с 6:4, 6:3, 6:2 над своя австрийски съперник и вдигна за немислимия 11-и път трофея от турнира от Големия шлем в Париж.

Титлата е общо 17-а за Надал от всички турнири от Шлема. Роджър Федерер е на върха с най-много титли - 20. А веднага след него е Матадора.

Надал постигна успеха над Доминик Тийм за по-малко от три часа. Австриецът оказа съпротива на моменти на своя голям съперник, който е номер 1 и в ранглистата на АТП.

В първия сет Тийм дори успя да достигне до пробив и равенството се запази до 4:4, след което Надал взе подаването си, а след това записа и пробив, за да затвори тази част на 6:4.

Във вторият сет испанецът успя да стигне до един пробив още при първото подаване на Тийм, а до края на сета не позволи на австриеца да го върне.

Последният сет започна по идентичен начин - с ранен пробив за Надал, който бе последван от още един. До края Краля на клея не позволи да загуби подаване и триумфира с титлата. Тийм спаси четири мачбола, но при петата възможност Рафа бе безмилостен - 6:2 и край на мача!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пак ли

    0 0 Отговор
    Григор Димитров чакаме и от теб такива резултати,ти можеш!