Last news in Fakti

11 Юни, 2018 12:55 957 5

Григор Димитров със спад - вече е шести в света

  • димитров-
  • ранлиста-
  • спад-
  • дел потро-
  • тенис-
  • ролан гарос

Хуан Мартин дел Потро изпревари българския тенисист

Новата седмица не започне добре за най-добрия български тенисист. Григор Димитров се събуди с неприятната новина, че вече официално е извън Топ 5 на световния елит.

Григор записа спад в ранглистата на АТР и вече е шести. Това стана факт заради прогреса с две позиции на Хуан Мартин дел Потро, който игра полуфинал на „Ролан Гарос“. Кулата от Тандил вече е с 5080 точки и изпревари и четвъртия до момента Марин Чилич. Хърватинът вече е пети с 4950 точки, а българинът има 4870 т.

В Топ 10 има още една промяна. Доминик Тийм (Австрия), който вчера загуби финала на „Ролан Гарос“ от Рафаел Надал се изкачи на седмо място с 3835 точки, измествайки Кевин Андерсън (ЮАР).

Началото на седмицата поднесе на Григор Димитров още една лоша новина. Григор вече е извън първата десетка на претендентите за участие във финалния за годината турнир в Лондон. Както е известно, българинът триумфира в английската столица в края на 2017 година е актуален шампион от турнира, пише "Блиц".

Хасковлията беше изместен от челната десетка от Диего Шварцман, след като аржентинецът достигна до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ и прогресира с шест позиции в класацията, за да заеме десетото място. Двамата с Григор имат по 1365 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 832

    2 0 Отговор
    Еее, най-после да прочетем и за Григор. Два дена нищо за него, а какво стана с онова момче Антъни Иванов още ли е в Турция??
  • 2 регрреса му ще постави рекорд

    8 2 Отговор
    до края на годината ще е над 40 място ..........
    миналата година имаше редкия шанс топ тенисистите да не играят да защитават титли и точки и той се промъкна м/у капките напред!
    сега трябва да показва вече реални възможности, които той няма!
    регрреса му ще постави рекорд в тениса - помнете ми думите!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 BG citizen

    2 0 Отговор
    Дъртата го закопа, да не използвам точното определение.....
  • 5 Грую

    0 1 Отговор
    Какъв спад бе? Първо беше Шарапова сега Шерцингер. На това ако му викате спад!