11 Юни, 2018 13:55 1 140 0

От Саудитска Арабия до Русия с... колело

  • русия-
  • пътешествие-
  • аляхия-
  • саудитска арабия-
  • колело

Пътешественик бе приветстван в Москва

От Саудитска Арабия до Русия с... колело - 1
Снимка: shutterstock

Поредният футболен пътешественик пристигна в Русия за световното първенство. Това е Фахад Ибрахим Аляхия от Саудитска Арабия, който предизвика фурор на тренировката на „зелените соколи“, след като премина над 5000 км с велосипед, за да се озове на руска територия.

„Това е идея, която зрееше у мен в продължение на 20 години. Мечтаех да пътувам за световното първенство във Франция през 1998 година и там да подкрепям нашите национали, но една сега успях да реализирам мечтата си“, обясни Аляхия пред руските медии.

Той е преминал през териториите на Египет, Турция и Грузия, за да се озове в Русия. Цялата му експедиция е била подкрепяна от държавното ръководство на Саудитска Арабия.

„Нашите монарси дадоха специално знаме, а аз го предадох на държавния ни посланик в Москва“, допълни футболният пътешественик.

Посещението на Аляхия на тренировката на Саудитска Арабия предизвика фурор сред останалите фенове на „зелените соколи“. Те го наричаха герой и се снимаха с него.

Както е известно, саудитските национали откриват световното първенство с мач срещу домакина Русия на 14 юли на стадион „Лужники“ в Москва. След това ще играят с Уругвай на 20 юли в Ростов на Дон и с Египет на 25 юни във Волгоград.

В Русия вече пристигнаха и други двама запалени фенове, пътували за Мондиал 2018 по любопитен начин. Египтянинът Мохамед Нуфал пътува с велосипед и по пътя си към Русия премина през България. Германецът Хуберт Вирт пък предприе пътешествие с ретро трактор, произведен през 1936 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА