14 Юни, 2018 14:55 1 754 1

Дерменджиев: В Ордабаси нямаше никакви пари

  • ордабаси-
  • дерменджиев-
  • напускане-
  • договор-
  • заплата-
  • пари-
  • казахстан

"За пет месеца получих само една заплата и нито една премия", заяви българският специалист

Наставникът на казахстанския Ордабаси - Георги Дерменджиев заяви, че се е прибрал в България и повече няма да води клуба. Специалистът, който вкара Лудогорец два пъти в групите на Шампионската лига, добави още, че причината да предприеме този ход, е финансовата криза и неяснотата, която цари в отбора.

Дерменджиев призна, че е разтрогнал договора си едностранно, тъй като за пет месеца е получил само една заплата и нито една премия. Той сподели още, че няма как да мотивира футболистите, след като състезателите не са получавали заплати три месеца и ръководството не е дало никакво обяснение.

"Разтрогнах договора си с Ордабаси едностранно. Моето желание и амбиция бе да изградя един силен отбор, който да играе в Лига Европа. Ордабаси заслужаваше това, тъй като притежава "горещи" фенове, които винаги подкрепят клуба. Шимкент е хубав град и животът за мен там бе добър. Като цяло оставам с добри впечатления от Казахстан. Там се играе доста дисциплиниран футбол. В Казахстан вече имам приятели.

Привържениците на Ордабаси заслужаваха да видят тима в Лига Европа. Не съм запознат в детайли, но заради закъснели плащания това не се случи. Отначало стартирахме добре и извоювахме четири победи. Постепенно обаче обстановката в отбора се промени. За пет месеца съм получил само една заплата и нито една премия. Футболистите имат да получават цели три заплати и няма никаква яснота какво ще е бъдещето на клуба. При това положение загубиха мотивация.

От треньорското ръководство каквото и да правим, нямаше как да ги мотивираме. Не останах доволен и от начина, по който се осъществява селекцията. Трябва да се работи с повече професионализъм. Иначе поздравявам моите футболисти за характера, който проявиха. Съжалявам за феновете, които милеят за клуба. Можеше да осъществим идеите си, но по разбираеми причини футболистите загубиха мотивация" заяви Дерменджиев пред "Sportal".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.