16 Юли, 2018 11:27 1 047 0

Новият нападател на ЦСКА ще дебютира скоро

  • мауридес-
  • физика-
  • форма-
  • цска-
  • попълнение-
  • дебют

Мауридес ще се включи в Лига Европа в следващата фаза на турнира

Шестото лятно попълнение на ЦСКА Мауридес ще направи дебют в първия шампионатен кръг срещу Локомотив (Пловдив). Двубоят с пловдивчани ще е на 22 юли (неделя) от 20:45 часа на "Армията". На този етап още не е ясно дали Мауридес ще може да стартира. Физически той е в добра форма, но му липсва игрова практика, тъй като не е участвал в контрола за досегашния си тим Беленензеш. Португалците изобщо не са играли спаринг преди продажбата на Мауридес, но нападателят е тренирал десетина дни с отбора.

Бразилският таран в момента се готви на пълни обороти и с "армейците", като е впечатлил щаба с физическите си показатели. Телосложението на нападателя е респектиращо, като той е висок 189 см и тежи 86 кг, но в Португалия пишат, че действията му съвсем не са тромави. Една от най-добрите страни на Мауридес е във въздушните дуели, а разполага и със силен завършващ удар за разлика от Фернандо Каранга, който изключително рядко отправяше изстрели извън наказателното поле. Новопривлеченият на "Армията" е със силен ляв крак, а доста от головете му са с глава.

Мауридес няма как да бъде картотекиран за реванша с Рига, тъй като клубовете нямат право да регистрират нови футболисти между две срещи от един кръг. Единствената опция е да се прави промяна в групата. Ако ЦСКА се справи с латвийците, то Мауридес ще е на линия за следващата фаза, където съперник ще е Адмира Вакер. Двубоите с австрийците по програма са на 26 юли в София и на 2 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА