7 Септември, 2018 09:37 1 873 3

България дебютира с успех в Лигата на нациите

  • лига на нациите-
  • дебют-
  • хубчев-
  • българия-
  • краев-
  • словения

Националите ни победиха Словения с 2:1

Националният ни отбор по футбол стартира с победа в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Селекцията на Петър Хубчев успя да измъкне трите точки при гостуването на Словения, надделявайки с 2:1. В герой за страната ни навръх един от най-светлите ни национални празници - Съединението на Княжество България с Източна Румелия, се превърна Божидар Краев. Атакуващият халф на датския Мидтиланд реализира и двете попадения във вратата на домакините.

Краев първо откри резултата в третата минута, след което беше точен и в 59-ата. До този момент юношата на Левски не се беше разписвал за "А" тима на България.

В 40-ата Миха Зайц изравни за Словения, наказвайки Пламен Илиев. Домакините създадоха много работа на българския страж, особено второто полувреме, когато положенията пред вратата му се редуваха едно след друго. Момчетата на Петър Хубчев обаче се бориха храбро и съумяха да изкопчат трите точки. Така България стартира успешно в Лигата на нациите. В неделя от 19:00 часа на "Васил Левски" предстои втората среща - домакинство на Норвегия.

При гостуването в Любляна "лъвовете" се радваха на мощна подкрепа от трибуните. Българските фенове надвикваха домакините през по-голямата част от мача. В ложата пък бяха президентът на УЕФА Александър Чеферин, който подкрепяше сънародниците си, а компания му правеше Борислав Михайлов.

Двубоят започна отлично за избраниците на Хубчев. Не бяха изминали и три минути, когато България поведе. Краев получи отлично подаване от Кирил Десподов и с мощен изстрел от дистанция прониза Вид Белец, пращайки топката в долния му десен ъгъл - 0:1. В 27-ата капитанът Ивелин Попов отправи неточен удар, а в 35-ата Краев пропусна добър шанс. Така се стигна до 40-ата минута, когато словенците изравниха. Миха Зайц реализира с глава, след като не беше опазен от Георги Костадинов и Божидар Чорбаджийски пред Пламен Илиев - 1:1. Изравнителното попадение дойде с първия точен удар в българската врата.

В 52-ата минута Пламен Илиев не позволи на словенците да поведат, спасявайки с отличен рефлекс. Стражът изби с една ръка в корнер удар на Ясмин Къртич. Славчев и Кърхин получиха картони, а родните национали започнаха отново да играят в по-предни позиции. Находчивите действия на нашите дадоха резултат в 59-ата минута, когато Краев вкара втори гол. Ивелин Попов изведе халфа на Мидтиланд, прехвърляйки словенската защита. Стражът Вид Белец подгони топката, и дори стигна първи до нея, но не успя да я улови, Краев го притисна, отне му я и само остана да я довкара в опразнената врата - 1:2.

След това обаче "лъвовете" позволиха на съперника да ги надиграва и само късметът и отличните намеси на Пламен Илиев запазиха крехкия аванс на България.

В 76-ата минута българският вратар блесна с нова решителна намеса. Наложи се Илиев да излиза извън наказателното си поле и да пресреща Tим Матавж, откъснал се сам срещу него, след като беше изпуснат от отбраната. Българският вратар успя да изчисти топката, но само секунди по-късно отново трябваше да се намесва и да спасява.

До края домакините пропиляха още няколко шанса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газо

    13 1 Отговор
    Просто имаха късмет...много посредствен отбор! Но не можем и да искаме друго при положение, че всичко в държавата е тръгнало на майната си...включително и всички ние.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путински джендър

    1 3 Отговор
    Ако руския национален отбор го нямаше, българския национален отбор нямаше да го има. Затова, ний - патреотите-русофили, подкрепяме само руския национален отбор и никога не се радваме на победите на българския национален отбор.