30 Октомври, 2018 11:16 2 014 0

Сантяго Солари ще вади Реал от кризата (СНИМКИ)

  • сантяго солари-
  • хулен лопетеги-
  • реал мадрид

Белите официално обявиха уволнението на Хулен Лопетеги

Сантяго Солари ще вади Реал от кризата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) уволни старши треньора си Хулен Лопетеги, обяви пресслужбата на клуба. Непосредственият повод за уволнението е поражението с 1:5 от големия съперник Барселона, но реално е заради поредицата от слаби резултати - пет загуби в последните седем мача.

Последната победа на отбора е на 22-и септември срещу Еспаньол или повече от месец в първенството. Тимът падна от Леванте, Севиля, Алавес и завърши наравно с Атлетико (Мадрид) преди да бъде смазан с 1:5 от Барселона.

Сантяго Солари ще вади Реал от кризата (СНИМКИ)

Според някои медии фаворит номер 1 е бившият селекционер на Италия, както и мениджър на Челси и Ювентус Антонио Конте.

52-годишният бивш вратар Лопетеги загуби две треньорски места в последните пет месеца, след като през лятото, дни преди началото на Световното първенство, беше отстранен от федерацията заради нерегламентирани преговори с Реал. Сега си тръгва и от "Сантяго Бернабеу" с малката утеха за солидна неустойка.

Сантяго Солари ще вади Реал от кризата (СНИМКИ)

От Мадрид обявиха, че временен треньор ще бъде Сантяго Солари, който до момента беше начело на втория отбор Кастия. Първото изпитание за него ще бъде срещу третодивизионния Мелия на 1/16-финалите в турнира за Купата на Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА