Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 15:23 1 809 0

Калин Бенчев и Рали сезон 2018

  • калин бенчев-
  • subaru impreza wrx-
  • рали

Титла в група Е за Калин Бенчев и Александър Спиров

Калин Бенчев и Рали сезон 2018 - 1

Калин Бенчев и Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza WRX) спечелиха националната рали титла в група Е за сезон 2018 с три победи в пет старта.

След този успех Бенчев става един от малкото български пилоти, печелил национална титла в повече от два шампионата. Калин има две титли в пистовия шампионат, двамата със Спиров са първите шампиони в рали-спринта, а сега дойде и титлата в група Е в ралитата.

„Радвам се, че спечелихме националната титла – заяви Бенчев след рали „България”, последен кръг от шампионата. – Но се надявах това да стане по по-убедителен начин. В първите състезания тръгнахме както трябва, като идеята беше колата ни да става все по-бърза и зрелищна.

„Специално за рали „България” подходихме по-консервативно и заложихме на по-ниска мощност. На „Аладжа манастир” записахме трето време в генералното класиране и бях решил да се борим за нещо повече, но нямахме късмет.

„Стратегически най-трудно беше рали „Сърбия”, където финалът беше задължителен и трябваше да не поемаме никакви рискове до финала.

„За догодина обаче планът е различен, във всяко едно състезание ще преследваме победата, няма да правим сметки.

„Целта ни ще е първото място в генералното класиране, не само група Е, мотивират ни постиженията по отсечките и радостта на публиката, не точките.

„Единственото, което не ни достигна този сезон беше мъничко късмет в подходящите моменти, пожелавам си го за догодина, защото той никога не е излишен.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА