31 Октомври, 2018 15:11 1 160 2

Адалберт Зафиров е новият спортен директор на "Ботев" - Пловдив

  • адалберт зафиров-
  • ботев пловдив-
  • георги самуилов-
  • директор

Постът беше вакантен през последните две години

Адалберт Зафиров е новият спортен директор в Ботев (Пловдив), съобщи sportal.bg. Бившият футболист на ЦСКА и германските Арминия Билефелд и Унион Берлин ще бъде официално представен по време на пресконференцията на собственика на клуба Георги Самуилов, която е тази вечер от 18:00 часа.

С назначаването на Зафиров в Ботев се активира отново позицията на отговорник по спортно-техническите въпроси, след като постът бе вакантен в последните повече от 2 години. Адалберт Зафиров има богата визитка във футбола. В кариерата си бившият защитник има на сметката си 357 официални мача и 19 гола.

Започва своя път в най-популярния спорт от ЦСКА, в България играе още за Локомотив (ГО), Локомотив (София), Черно море, стига и до националния отбор на страната. Записва участие и в Бундеслигата, където е част от състава на Арминия Билефелд през сезон 1997/1998, след което играе и за състава на Унион Берлин.

След края на състезателната си кариера Адалберт Зафиров остава във футбола като треньор. Има опит както в работата с подрастващи в школата на ЦСКА, така и като наставник на представителните отбори на ЦСКА, Черно море, Ботев (Враца). За последно води отбора на ЦСКА 1948.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прекалено дълго име

    0 0 Отговор
    Малчика?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.