9 Ноември, 2018 14:28 1 870 1

Тежки наказания за Галатасарай и Фенербахче

  • наказание-
  • сбиване-
  • галатасарай-
  • дерби-
  • фенербахче-
  • терим

Футболисти на турските грандове се биха на терена по време на голямото дерби

Турската футболна федерация наложи сериозни наказания заради масовото сбиване на дербито между Галатасарай и Фенербахче (2:2) преди седмица. Тежка санкция ще понесе легендарният треньор на „Джим Бом“ Фатих Терим. Императора няма да може да води тима си за седем мача. Той е наказан заради обиди към съдията Фират Айдънус и за коментарите му след мача.

Асистентът на Фатих Терим Хасан Шаш е няма да може да стои на пейката в продължение на осем срещи на тима. Бившият турски национал е санкциониран заради нападение и опит за физическа саморазправа с хора от треньорския щаб на Фенербахче.

Баду Ндиайе, който получи червен картон заради сбиването, е лишен от състезателни права за пет мача. Бившият играч на Левски Гари Родригес е наказан за три срещи, а Райън Ндонк няма да играе в шест двубоя на Галатасарай.

Роберто Солдадо и Жаилсон от Фенербахче, които също получиха червени картони след сбиването, също отнесоха сериозни санкции. Солдадо няма да играе в шест мача, а съотборникът му е със спрени права за осем срещи.

Двата отбора ще понесат и сериозни финансови глоби. Фенербахче се представя слабо от началото на сезона и заема 15-о място с 10 точки. Галатасарай е втори с 20.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    6 0 Отговор
    това са наказание, а тук ако им дадат повече от 1 мач и става война :D