27 Ноември, 2018 19:37 2 150 1

Мачът на мачовете ще се играе извън Аржентина

  • ривър плейт-
  • бока хуниорс-
  • аржентина-
  • копа либертадорес-
  • сигорност-
  • реванш

Срещата ще се проведе на 8 или 9 декември

Мачът на мачовете ще се играе извън Аржентина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Реваншът между Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще се играе извън Аржентина, съобщи Би Би Си. Двата най-големите отбора на аржентинския футбол завършиха наравно 2:2 в първия мач от финала за Копа Либертадорес, но заради безредици и нападение срещу футболистите на Бока реваншът беше отменен и отложен.

Ръководният орган на южноамериканския футбол КОНМЕБОЛ реши, че реваншът ще се изиграе на 8 или 9 декември, но мястото все още не е ясно. Едно е сигурно – реваншът няма да е в Аржентина заради рискове за сигурността. Ръководството на Бока Хуниорс поиска титлата от турнира да им бъде връчена служебно заради безредиците. Няколко футболисти на Бока пострадаха в часовете преди предвидения за събота реванш, на който домакин беше Ривър Плейт.

Сблъсъкът между Бока и Ривър за трофея в Копа Либертадорес беше определен като един от най-големите изобщо в историята на южноамериканския футбол. Зарядът е огромен, а кметът на Буенос Айрес определи хулиганите на Ривър, които нападнаха автобуса на вражеския тим, като „мафията на аржентинския футбол”. Парагвай, Бразилия и Италия вече предложиха да приемат като домакини реванша на Суперкласико, както е известно съперничеството между Бока и Ривър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    0 4 Отговор
    Ами ръководството на "Бока хуниорс" един к*р не ще ли?