Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 11:26 1 053 0

Манчестър Сити и Лион не се победиха

  • манчестър сити-
  • лион-
  • шампионска лига-
  • корне-
  • лапорт-
  • агуеро

Равенството бе достатъчно на "гражданите" за класиране на осминафиналите

Английският първенец Манчестър Сити на два пъти изоставаше в резултата и в крайна сметка стигна до равенство 2:2 при гостуването си на Олимпик (Лион) в среща от петия кръг на група „F“ в Шампионската лига. „Гражданите“ бяха загубили от „хлапетата“ с 1:2 у дома на старта и търсеха реванш, а след равенството във Франция се класираха за осминафиналите на турнира.

През първата част нито един от съперниците не успя да реализира някое от създадените положения за гол, но за сметка на това се развихриха след почивката за радост на феновете.

Гнали Максуел Корне (55) изведе „хлапетата“ напред в резултата след пас на Мемфис Депай, но сравнително бързо английският шампион изравни. Френският защитник Аймерик Лапорт (62) вкара за 1:1 след подаване на Давид Силва.

Гостите продължиха да владеят повече топката, но въпреки това домакините нанесоха втори удар отново чрез Гнали Максуел Корне (81), разписал след нова асистенция на Депай. Още по-бързо този път „гражданите“ възстановиха равенството, след като Серхио Агуеро (83) се възползва от подаване на Рияд Марез и оформи крайния резултат.

След равенството Манчестър Сити остана лидер в групата с 10 точки и се класира за следващата фаза. Олимпик (Лион) все още е втори със 7 точки и две повече от Шахтьор (Донецк), спечелил с 3:2 при визитата си на Хофенхайм в другата среща. Германският тим е на дъното с 3 точки и може да се надява само на трета позиция и продължаване в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА