30 Ноември, 2018 10:56 1 100 5

Кралев: Искам да сме домакини на Евро 2032

  • кралев-
  • домакинство-
  • евро 2032-
  • стадиони-
  • кандидатура

"Ако си свършим домашното, можем да се поздравим с успех", вярва спортният министър

България има намерение да кандидатства за домакинство на европейското първенство по футбол през 2032 година. Това обяви спортният министър Красен Кралев в интервю за "България Он Еър".

"Ако си свършим домашното и си направим инфраструктурата, имаме всички шансове да се поздравим с успех. Дори и да не се спечели домакинството на световното, като екип ще имаме готовност да кандидатстваме за Евро 2032. Като имаме готова инфраструктура, не бихме имали проблем. Инвестициите, които ще се направят, ще си оправдаят средствата по категоричен начин", заяви Кралев.

Както е известно, преди около месец стана ясно, че България, Гърция, Сърбия и Румъния ще издигнат обща кандидатура за Мондиал 2030. За целта обаче четирите страни ще трябва да построят минимум 16 стадиона, отговарящи на изискванията. Към този момент има само едно такова съоръжение, което е в Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко

    9 0 Отговор
    Муахахахахахах, мачкай тумбак!
  • 2 Салам Алеко

    7 0 Отговор
    По добре да не го правим! По време на форума, ще се завърнат всички наши джебчии и може и да не останат тук! Освен това, орките само чакат да им доведете плячката у дома!
  • 3 Ventura

    11 0 Отговор
    Ама Вие искате да векувате!
    Надали щесе случи това!
    В пандиза може и олимпияда да си организирате с БСП, ДПС,
    Патриоти, НПОта,ЕВРО-РОМА и тн. и тн..
  • 4 Лъжеца

    7 1 Отговор
    Тоя е изтрещял нещо му хлопа в кратуната.Ние не можем да проведем една среща в нащо първенство без да се бият .Но понеже тиквата спомена за световно първенство тоя повтаря като папагал дори го задмина.Карлуково ги зове.
  • 5 гост

    6 0 Отговор
    А с тази политика на циганизация и отблъскване на млади и талантливи хора извън предела на страната дали ще им кой да ти направи инфраструктурата, с чии пари ще се направи и като се направи кой ще я ползва след това? Най-голяма простотия е да се направят стадиони, зали и инфраструктура за няколко седмици ку-ку и после всичко да се занемари и разруши.