Last news in Fakti

3 Декември, 2018 10:26 1 358 1

Барселона се върна на върха в Примера

  • барселона-
  • виляреал-
  • пике-
  • аленя-
  • меси

Каталунците сразиха у дома Виляреал

Барселона победи гостуващия Виляреал с 2:0 в мача им от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион и се изкачи на върха в Примера дивисион. Жерард Пике (36) и резервата Карлес Аленя (87) след феноменален пас на Меси донесоха трите точки на каталунците, които се върнаха на победния път след два кръга без успех.

Усман Дембеле започна титуляр за домакините на мястото на контузения Луис Суарес, а възстановеният Филипе Коутиньо също започна от самото начало.

Домакините взеха инициативата от самото начало и в деветата минута Меси можеше да се разпише, но Серхио Асенхо изби в корнер. Три минути след това аржентинецът стреля от фаул право в стената, а в ответната атака Морено се измъкна от Жерард Пике и Клеман Лангле и удари греда за гостите. В 17-ата Иван Ракитич бе близо това да нацели греда, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на „жълтите“.

Пропуските на каталунците продължиха до 36-ата минута, когато Дембеле центрира отдясно и Пике с глава насочи топката в мрежата за 1:0. Три минути след това Асенхо направи невероятно спасяване след удар на Меси.

Две минути след почивката Меси центрира отдясно, Артуро Видал хитро прескочи топката, за да се получи удар, но вратарят Асенхо отрази топката. Три минути след това Марио Гаспар от гостите нахлу отдясно и центрира за включилия се Ману Тригерос, но Иван Ракитич блокира удара.

Лека-полека темпото на игра спадна, а в 69-ата минута Санти Касорла стреля от 25 метра от пряк свободен удар и топката прелетя над гредата. „Жълтата подводница“ започна да поглежда все по-често в предни позиции, но без сериозен успех. Така се стигна до 87-ата минута, в която Меси направи страхотен извеждащ пас между четирима футболисти гостите към резервата Карлес Аленя. Младият халф на каталунците изскочи сам срещу вратаря и прехвърли Асенхо за крайното 2:0.

След успеха си Барса се изкачи на върха с 28 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вальо Алексиев

    0 0 Отговор
    Че те кога са изпадали във втора дивизия че да се върнат в примера