6 Декември, 2018 11:19 1 484 2

Левски отново се издъни в Първа лига

  • левски-
  • издънка-
  • дузпа-
  • червен картон-
  • костов-
  • кабрал-
  • септември-
  • будинов

"Сините" не успяха да победят Септември, въпреки че получиха доста спорна дузпа

Септември шокира Левски в среща от 18-ия кръг на Първа лига. "Виненочервените" стигнаха до 2:2 със "сините" с 10 души на "Васил Левски". В герой за септемврийци се превърна Мирослав Будинов, който отбеляза много красива ножица в последната минута. За Левски попаденията бяха дело на Станислав Костов (60) и Жерсон Кабрал, който отбеляза от доста спорна дузпа.

Срещата изненадващо започна с две положения пред вратата на "сините", като и в двата случая Байду стреля, но не успя да преодолее Божидар Митрев. Левски отговори почти мигновено и в 22-ата минута Кабрал разтресе гредата на Септември.

Домакините обаче отново започнаха да създават положения пред стража на Левски, като Русев на два пъти стреля много опасно, но до гол не се стигна. В края на първата част "сините" нацелиха втора греда, като този път Станислав Костов не успя да прати топката в мрежата на септемврийци.

Първото положение за втората част доведе и до гол. Негов автор бе Станислав Костов, който вкара 15-ото си попадение от началото на сезона. Бившият стрелец на Пирин отбеляза с глава след центриране на Кабрал.

Около шест минути след първото попадение "виненочервените" стигнаха до изравняването. Митрев изби шут на Тилев от фаул, след което излезе доста неразчетено след центриране, като топката стигна до Иван Стоянов и той бе точен на опразнената врата за 1:1.

Веднага след изравняването Левски отново погледна към вратата на Септември, като в рамките на минута Мариани и Рейш отправиха изстрели. Първият мина встрани, а вторият бе слаб и в ръцете на Янко Георгиев.

Така се стигна до 80-ата минута, в която "сините" получиха право да изпълнят спорна дузпа. Тя бе отсъдена за несъществуващо нарушение на Байду срещу Горанов. Зад топката застана Жерсон Кабрал и направи резултата 2:1.

Само 2 минути по-късно Фабиано Алвеш получи втори жълт и респективно червен картон. След изгонването си халфът отправи много грозни провокации към феновете на Левски, показвайки средни пръсти.

В 85-ата минута Галчев изстреля истински снаряд към вратата на "сините", но топката се отби във външната страна на гредата.

Септемврийци продължиха да показват много добра игра, въпреки че бяха с много младоци и 10 души на терена и стигнаха до точката с красив гол на Будинов в последната минута.

Така Левски изпревари ЦСКА на второто място, като двата тима са с по 38 точки, но "армейците" тепърва ще играят дерби с лидера Лудогорец (44 точки). Септември е тринадесети с 11 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ads

    7 0 Отговор
    Леле ако съм ви шеф, ще ви разгоня фамилията след такива мачове, заплати ли, бял ден няма да видите. Пък следващия мач, ако ви е мил животецът, пак направете същата простотия. В Колумбия са го измислили как се действа в тия случаи...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.