6 Декември, 2018 13:56 1 414 3

Хванаха наша щангистка с допинг за втори път

  • вдигане на тежести-
  • димитрова-
  • допинг-
  • хващане-
  • фуросемид-
  • наказание-
  • българия

Даяна Димитрова може да получи доживотно наказание

Щангистката Даяна Димитрова е хваната за втори път с допинг. Състезателката от Спортен клуб по вдигане на тежести „Добрич” е дала положителна проба за диуретика фуросемид по време на Европейското първенство за младежи и девойки в полския град Замосп през октомври. Там тя спечели шампионската титла в категория до 48 кг с двубой от 164 килограма.

От федерацията по щанги потвърдиха за случая, като го определиха като нейна лична грешка. Оказа се, че Даяна не е била на лагер с националите, а се е присъединила към отбора направо на самолета за Полша.

Добричлийката беше спипана с фуросемид и преди Световното първенство за кадети в Тайланд през април 2017 година, а по-късно бе наказана за 6 месеца. Нейният треньор Божидар Божилов пък получи наказание от 4 години заради засечени с допинг негови състезатели. Фуросемидът е забранен като маскиращ агент за използването на стероиди.

Резултат от втората проба на Даяна се очаква до края на годината, но според специалисти той ще потвърди първия. Ако това стане, Димитрова рискува доживотно наказание.

Положителната проба на българката може да навреди на участието ни на олимпийските игри в Токио, защото ще има ограничения за държавите с много положителни проби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    6 0 Отговор
    Хващат ги , защото сме много мизерни ... и няма спорт ... Всички пият химия в Силовите спортове и то много ... само дето ... хората имат Екипи , лаборатории ... цели Химико-Фармацефтични части ... бачкат в тия направления ... да се взимат неща дето не се хващат или да се чистят с такива дето не се хващат или по скоро са още неизвестни ... Ние тука караме 20 години назад ... и хвърляме на боб да не стане фал ...
  • 2 Именно

    6 0 Отговор
    Доживотно наказание?
    Няма лошо - тамън ще си пие допинга на спокойствие вече ;)
  • 3 Метгонтан

    1 0 Отговор
    Плюха Абаджията , и сега се виждат само посрани гъзове . Некадърници както им казваше в очите той . Никой никога няма да го надмине , ако не се намери някой да работи и доразвие неговата теория и практика , по която американците са прехласнати...