8 Декември, 2018 20:18 1 279 7

Левски би Етър с 2:1

  • левски-
  • етър-
  • победи

Левски се изкачи до второто място във временното класиране

Отборът на Левски тушира напрежението в своите редици с важни три точки срещу Етър. "Синята" победа обаче не дойде никак лесно - с труден обрат насред стадион "Георги Аспарухов" (2:1).

Срещата бе белязана от три попадения и една много спорна съдийска ситуация, пише topsport.bg. Всичко започна с ранен гол на "болярите". Велко Батрович се възползва от едно неразбирателство между Милош Цветкович и Полачек, за да отбележи елегантно в мрежата на софиянци. Левски намери сили и възстанови паритета до паузата, след като Иван Скерлев си наниза злощастен автогол.

Пълният обрат в мача дойде с настъпването на 54-ата минута, когато позабравеният Серджиу Буш отбеляза след отлична асистенция на Жерсон Кабрал.

Спокойният характер на мача беше помрачен от странно съдийско отсъждане в 91-ата минута. Тогава гол на гостите за 2:2 бе странно отменен от рефера Никола Попов. Решението на съдията бе фаул в атака на Иван Петков, което така и не бе разбрано от разочарованите етърци.

По този начин Левски се изкачи до второто място във временното класиране, имайки две точки аванс пред ЦСКА, който утре има визита на Верея.

Началото на срещата можеше да донесе познат кошмар за "сините". Етър организира бърза атака по фланга, която завърши с центриране към Батрович. По подобие на случилото се със Септември, черногорецът опита да шокира левскарите с предна ножица. Изпълнението му обаче бе далеч по-слабо от това на Мирослав Будинов, като въпросният дори се размина с топката.

Селекцията на Славиша Стоянович не закъсня със своя отговор и беше близо до гола в 4-ата минута. Хали Тиам се озова непокрит на далечната греда при корнер, ала ударът му с глава попадна в обсега на Христо Иванов.

Големият шок за вековниците дойде в 7-ата минута, когато след кошмарно неразбирателство между Полачек и Цветкович, Етър съумя да поведе в резултата. Вратарят и крайният бранител на Левски не се разбраха за това кой да блокира центриране към Велко Батрович. Така топката стигна толкова лесно до крилото, който лекичко с глава донесе нов горчив хап за цялата "синя" общност. Нужно е да признаем, че по-виновният в ситуацията беше Милош Цветкович, който подцени, твърде непрофесионално, острия пас на Даниел Младенов.

Въпреки шока от ранното изоставане, столичани намериха сили и стигнаха до изравняването в 20-ата минута. Жерсон Кабрал демонстрира отличен поглед върху играта и пусна в перспектива за Станислав Костов. Нападателят преодоля притичалия да го блокира страж на Етър, след което от малък ъгъл се опита да отбележи. Това обаче стана реалност, едва когато коженото кълбо се отклони от крака на Иван Скерлев. Така този злощастен автогол възстанови паритета на "Герена".

"Синият" обрат можеше много бързо да зарадва "Герена". Още при следващата си атака, хората на Стоянович бяха на няколко метра от 2:1, ала мощният шут на Кабрал мина над горната греда.

Велко Батрович продължи да тормози отбраната на домакините. Черногорецът изпъкна със скоростна техника, която остана неразгадаема за експерименталната защита в "синьо". За негова жалост, мерникът му не беше достатъчно акуратен и не успя да вкара в далечния ъгъл на Полачек.

Опасните атаки на Етър продължаваха с пълна сила. В 35-ата минута Нуно Рейш покри евентуална засада на гостите, след което топката някак си стигна до централния нападател на "болярите" Флорент Боджадж. Бившият играч на Хъдърсфийлд реши да завършва технично, ала головото докосване с пета така и не му се получи.

Последната атака на Левски за полувремето вещаеше опасност. Габриел Обертан пробва да пласира добро центриране около дузпата за Костов. На поста си обаче бе Христо Иванов, който пресече зараждащото се тежко събитие пред неговата врата.

Етърци само можеха да влошат положението си с подновяването на мача. Далечно центриране сякаш подведе Димо Атанасов, който реши да върне с глава към своя вратар, но прекалено леко. Това без малко не се превърна в извеждащ пас за Кабрал, който все пак беше изпреварен от Христо Иванов.

Селекцията на Славиша Стоянович изпълни своята цел и обърна развоя на събитията с втори гол в 54-ата минута. Всичко започна с продължителна атака през центъра, която неколкократно премина през младия Илия Юруков. Необходимата острота бе придадена от отличен извеждащ пас на Кабрал за Серджиу Буш. Румънецът остана сам срещу стража на "виолетовите", преодоля Иванов и хладнокръвно отбеляза своя дебютен гол за тази кампания в Първа лига.

Веднага след попадението от Етър стигнаха до кратко меле пред Полачек, но така и не се намери "болярин", който да шутира в мрежата.

Усетил, че играта му върви, Серджиу Буш не спираше да търси контакт със своите колеги. В 75-ата минута той осъществи отлично двойно подаване със Слави Костов, но финалният му изстрел беше доста слаб и не затрудни етърци.

Левски можеше да направи финалните мигове от този двубой далеч по-леки за себе си. Грешникът в 83-ата минута за домакините се казваше Жерсон Кабрал, който вместо да подаде към непокрития Буш, реши да стреля от малък ъгъл.

Макар и хаотичен, натискът на Етър беше отчетлив и това притесни сериозно "сините" в заключителните мигове от мача. Така се стигна до първата минута на продълженията, когато гостите стигнаха до изравнително попадение. Крум Стоянов центрира от фаул, Иван Петков скочи най-високо и отбеляза в долния десен ъгъл на Полачек. Радостта на търновци обаче бе кратка, след като момчетата на Краси Балъков с ужас видяха, че голът им е отменен. Странното решение на Никола Попов бе за нарушение на Иван Петков в атака....

Спорна ситуация, която реши и крайния изход на двубоя.

Последният мач на Левски за 2018-а ще бъде трудно гостуване на Берое. Етър пък ще завърши годината с домакинство на Септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    8 2 Отговор
    домусчиев ще изгони всички български отбори и футболисти и после всички работници -трудещи се от България-така че и да бием и да не бием домуза няма да ни остави шампионската титла или да допусне високи заплати на работещите в Бг .домуза си развява коня както си иска,симеонов е зад гърба му ...народа да го дуа....

    Коментиран от #2

  • 2 Guðmundsson

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "волен сидеров":

    Дриша ганчеф е по-зле!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име като гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Guðmundsson":

    Huimudssson е най-зле!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Левски са пръдлювци.........

    1 1 Отговор
    Егати и дузпата........ Нещастници.Така ли ще стават шампиони. Ами тоя съдия кьорав ли е ?