Last news in Fakti

17 Април, 2019 12:29 1 637 2

Алегри: Случайният гол на Аякс обърна мача

  • алегри-
  • аякс-
  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • отпадане-
  • случайност
Алегри: Случайният гол на Аякс обърна мача - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че изравнителният гол за Аякс през първото полувреме се е оказал преломният момент в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига. Холандският тим спечели с 2:1 в Торино и с общ резултат 3:2 достигна до полуфиналите, където ще срещне Манчестър Сити или Тотнъм. Ювентус пък е на точка от спечелване на осмата поредна титла в Италия, но на практика сезонът за торинци приключи.

“Изиграхме добро първо полувреме, макар да действахме малко без мисъл, когато владеехме топката. Футболът е непредсказуем. След случайният им гол у нас се появи някакъв страх. Второто полувреме не е това, което исках. Аякс заслужено победи и се класира напред. Роналдо се стараеше много, но когато играеш в четвъртфиналите на Шампионската лига, е важен всеки играч. На нас ни липсваха четирима или петима. От това пострада сплотеността ни на терена, което даде предимство на Аякс. Ругани и Бонучи имаха добър синхрон 50 минути, но след това го загубиха, което даде предимство на Аякс.

Контузията на Дибала и влизането на Кийн позволи на Де Йонг да получи повече пространство. Вторият им гол дойде след наша грешка. Де Лихт трябваше да бъде пазен персонално, но беше изпуснат. Няма да преувелича, ако кажа, че 2,5 от трите гола, които Аякс ни вкара, бяха подарък от нас. Казах на президента Аниели, че оставам. Ще говорим в близките седмици за моето бъдеще”, каза Алегри. Самият Аниели вече обяви, че не снема доверието си от треньора и потвърди, че ще преговарят за нов договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    12 0 Отговор
    Така е! Като биеме сме много добри, но като паднем е случайност! Явно всички треньори са един дол дренки! Смешници!
  • 2 Тренер

    1 0 Отговор
    Те направо разколачиха защитата на Юве и то не един път. Тия двата гола ги вкараха, щото вече последния нямаше на кого да подаде, до такава степен се гавриха. Ако по-малко си подаваха пред вратата, резултата можеше и да е 5-6:1