20 Април, 2019 05:18 2 086 0

Исторически сезон за английските клубове

  • англия-
  • отбори-
  • полуфинали-
  • клубни турнири-
  • рекорд-
  • представители-
  • шампионска лига-
  • лига европа

За първи път след пауза от 35 години Англия ще има 4 тима на полуфиналите в евротурнирите

Исторически сезон за английските клубове - 1
Снимка: БГНЕС

След изиграването на реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа за полуфиналите в турнира се класираха два английски отбора - Арсенал и Челси. Ливърпул и Тотнъм пък стигнаха до същата фаза в Шампионската лига. Това означава, че за първи път след пауза от 35 години Англия ще има 4 тима на полуфиналите в евротурнирите. За последно това се случи през сезон 1983/84, когато Ливърпул игра на полуфиналите в КЕШ, Манчестър Юнайтед бе сред най-добрите 4 в КНК, а Тотнъм и Нотингам Форест бяха на полуфиналите в Купата на УЕФА. Тогава два от трите трофея станаха притежание на клубове от Острова - Ливърпул и Тотнъм.

Сегашното постижение е още по-впечатляващо, защото турнирът за КНК не съществува и на практика половината от полуфиналистите в двете клубни състезания са представители на Висшата лига. Три от тях дори са от един град - Арсенал, Тотнъм и Челси.

Големите съперници от Северен Лондон Арсенал и Тотнъм никога не са достигали до европейски полуфинал в един сезон. “Топчиите” ще се изправят срещу Валенсия в Лига Европа, а “шпорите” ще имат за съперник Аякс в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА