19 Май, 2019 13:11 2 000 3

Драма в Разград около битката за титлата

  • лудогорец-
  • левски-
  • титла-
  • български футбол-
  • шампион-
  • първа лига-
  • бг футбол

Срещата между Лудогорец и Левски завърши с три червени картона и дузпа

Драма в Разград около битката за титлата - 1

Шампионът Лудогорец пропусна нов мачбол, за да спечели осма поредна титла на България.

"Орлите" поведоха, но не успяха да победят Левски, а накрая рискуваха и да загубят на "Лудогорец Арена" дербито от 8-ия кръг на шампионския плейоф, пише sportal.bg.

Двубоят завърши 1:1, след като Козмин Моци отбеляза от дузпа в 49-ата минута, а Живко Миланов изравни от фаул в 72-ата минута. Реферът Николай Йорданов показа цели три червени картона след почивката. Първо Деян Иванов беше изгонен в началото на втората част за игра с ръка, след която домакините получиха дузпа, която румънецът реализира.

С човек повече и гол преднина играчите на Стойчо Стоев предчувствуваха титлата, но столичани показаха характер и не се предадоха. Първо Драгош Григоре беше изгонен в 69-ата минута за втори жълт картон. Живко Миланов изравни от фаул в 72-ата минута, но истината е, че нямаше нарушение на Горалски. Пет минути преди края на редовното време Анисе Абел също беше пратен под душа, като и двата червени картона на "зелените" бяха срещу Станислав Иванов.

Накрая "сините" можеха да стигнат до обрат, а в даденото триминутното продължение първо Левски поискаха дузпа, веднага след това и "орлите", но реферът остана безмълвен.

Лудогорец записа четвърти пореден мач без успех и трето поредно равенството, което остави тима на върха със 73 точки, но ЦСКА-София има 72 точки след победата над Берое. Третият Левски пък вече има 66 точки, а след няколко дни излиза срещу "червените".

Проблемите пред Стойчо Стоев обаче в състава са сериозни, тъй като освен, че тимът играе много слабо от седмици, а Марселиньо, Вандерсон, Анисе и Григоре са аут за важното гостуване на Ботев (Пловдив) във вторник.

Треньорът на "орлите" вече беше постигнал две победи над бившия си тим след завръщането си на "Лудогорец Арена" през март. Той надви първо "сините" с 2:0 на "Герена" в редовния сезон, а след това с 2:0 и на стадион "Васил Левски" в сблъсък от плейофите.

Специалистът бе направил четири промени в състава от гостуването на "Българска армия" при равенството 0:0. Наказаният капитан Светослав Дяков, контузените Вандерсон (прасеца) и Марселиньо (адукторите), които са аут до края на сезона, както и Якуб Шверчок, бяха заменени от Серкан Юсеин, Яцек Горалски, Клаудиу Кешерю и Адриан Попа. Пламен Илиев бе на вратата, а Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци и Антон Недялков бяха в защита. Анисе Абел и Горалски бяха опорните халфове, докато Джоди Лукоки, Юсеин и Попа действаха зад Кешерю.

Наставникът на Левски Георги Тодоров направи три промени от успеха с 5:1 над Черно море. Той реши да остави извън групата Кали Тиам, който е с натрупани картони. Иван Горанов не игра поради същата причина, като Мартин Райнов и Луи Нганиони ги замениха. Голмайсторът Станислав Костов, който от няколко седмици играе на инжекции, бе заменен от Валери Божинов.

Причината за това е, че във вторник е дербито с ЦСКА-София. Вратарят Николай Михайлов бе на вратата, а Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Нганиони бяха в отбрана. Илия Юруков и Мартин Райнов действаха зад Станислав Иванов, Давиде Мариани и Паулиньо, а на върха на атаката бе Божинов.

Пред няколко хиляди зрители в Разград и при много топло време, положения пред двете врати липсваха през цялата първата част. Григоре, Анисе, Райнов и Божинов получиха жълти картони. Първият удар в една от двете врати беше в 43-ата минута, когато Попа стреля от фаул, но Михайлов спаси. Секунди преди края на първата част Божинов преодоля Горалски на лявото крило и центрира към Станислав Иванов. Младокът пое добре топката пред Недялков, но от малък ъгъл стреля в аут с левия крак. Втората част започна отлично за домакините. Горалски стреля по диагонала с десния крак, а Михайлов се хвърли и изби. При добавката Кешерю изпревари Деян Иванов и насочи топката към вратата. Бранителят, който се хвърли на шпагат, удари топката с ръка.

Реферът Николай Йорданов първо посочи само бялата точка, докато "сините" протестираха обаче взе решение да изгони Иванов. Така столичани останаха с човек по-малко. Козмин Моци стреля в левия ъгъл на националния вратар, топката се удари в гредата и влезе в мрежата за 1:0. Това беше втори пореден гол на опитния румънец срещу Левски от дузпа и общо 23-и гол в елита на България, като е вкарвал три пъти на гранда от столицата.

Тодоров веднага пусна Седрик Унтонджи и Станислав Костов, сменяйки Юруков и Божинов. Михайлов спря Юсеин, който се опита при добавката да вкара от малък ъгъл.

Още в 55-ата минута гостите можеха да изравнят. Най-добрата атака в мача до този момент започна от Миланов, мина през Иванов и Мариани, след което Паулиньо от добра позиция стреля извън целта.

Станислав Манолев смени Попа, който отново разочарова. В 69-ата минута Григоре беше преодолян от Иванов, което накара румънеца да хване нападателя за фланелката, това пък му костваше втори жълт и съответно червен картон. Така двата тима останаха с 10 човека на терена.Буквално 120 секунди след това "сините" празнуваха, след като Живко Миланов изпълни отлично пряк свободен удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл на Илиев. Нарушение за фаула, от който дойде гола, нямаше, тъй като Горалски влезе остро, но отне чисто топката на Костов.

Попадението е първо на Миланов за Левски от 18 октомври 2015 година, когато отново се разписа срещу Лудогорец, но при равенството 1:1 на "Герена". Голът е негов 12-и за родния клуб, който дойде в мач 197 за "сините". Равенството отвори мача, като и двата тима тръгнаха да търсят победата. Гостите бяха по-свежи и атакуваха по-опасно. Илиев спаси удар на Паулиньо в 82-ата минута. Горалски беше заменен от сънародника си Швирчок, а 16-годишният Мартин Петков влезе на мястото на Мариани. Младокът веднага влезе със самочувствие, а след комбинация с Иванов, защитата на Лудогорец бе матирана и "орлите" останаха с девет души.

Това се случи в 85-ата минута, когато Стаси Иванов изкара втори червен картон за домакините. Той преодоля Анисе, който го фаулира и също получи втори жълт картон.

Станислав Костов пробва рефлекса на Илиев, който спаси в 87-ата минута.

В даденото продължение от щаба на Левски поискаха дузпа, след като Костов падна след единоборство със Сисиньо. При ответната атака пък от Лудогорец също пожелаха втора дузпа, след като Рейш и Швирчок се държаха и полякът падна на земята. Йорданов реши отново да остане безмълвен и срещата завърши 1:1.

Така 26-кратните шампиони на България взеха първа точка от шампионите през този сезон. Досега те имаха три поражения, като бяха единственият тим от водещите отбори, който не бе взимал нищо от разградчани през сезона. Интересното е, че това е 11-та поредна среща, в която Левски не успя да победи Лудогорец в първенството. Равенството между двата тима от 26 мача е шесто, трето в Разград, а предимството на "орлите" срещу "сините" в елита остана чувствително. Цели 16 победи срещу едва четири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    НЯКОГА ИМАШЕ ФУТБОЛ СЕГА НЕ СЕГА ФУТБОЛА Е БИЗНЕС НИЩОДРУГО
  • 2 Бесен Язовец

    1 1 Отговор
    Аре ве Факти, що не пишете, че вчера Цецо Соколов взе купата на шампионите, направи супер мач и стана най резултативен играч в двубоя срещу руския Зенит -Казан !?!
  • 3 коментар

    2 0 Отговор
    "'орлите"' повели в мачбола!!!И с какво са повели?Добре, че им дадоха дузпа, успяха да вкарат и вече "повели" в мача::))!Значи "орлите" ще чакат да им се дават дузпи за да станат шампиони!