Last news in Fakti

21 Май, 2019 13:58 2 557 5

Трагедия на маратона в Кливланд

  • кливланд-
  • маратон-
  • колабиране-
  • смърт-
  • сийпо

Млада участничка почина по време на състезанието

Трагедия сполетя маратона в Кливланд, след като една от участничките почина. Това е 22-годишната Тейлър Сийпо, която колабира на трасето.

От Университетската болница в Охайо обявиха, че младата жена е била вече мъртва, когато е била докарана в клиниката. От лечебното заведение все още не разкриват причината за смъртта на русата хубавица.

Организаторите поясниха, че медицинските екипи на маратона са оказали помощ на 60-70 човека. Броят на всичките участници е надхвърлял 15 000. Времето по време на състезанието е било много топло. В 9 часа сутринта температурата е била 27 градуса по Целзий.

От Университета Уолш разкриха, че Сийпо тази пролет е завършила образованието си в тяхното учебно заведение и е била основен играч на женския отбор по футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потев

    9 9 Отговор
    В ТАКАВА ЖЕГА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ АМЕРИКАНЕЦ - С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО И ДИАБЕТИК НЕ МОЖЕ И ДА ХОДИ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Грую

    2 3 Отговор
    На времето Фидипид тичал през планината от Атина до Спарта и от там обратно до Маратон за да съобщи, че спартанците няма да дойдат или поне не веднага, а евентуално след като се съберат и решат, но когато стигнал Маратон атиняните вече били изтласкали обратно персите на корабите и същите решили да влезнат в Атина по море, докато атинската армия била при маратон. Фидипид хукнал към Атина за да предупреди останалите там атиняни, че персите ще атакуват по море, но когато стигнал в Атина успял да каже само "Радвайте се победихме" и умрял. За добър късмет на атиняните вятърът не бил попътен за персите и отвял корабите в открито море, като провалил плановете им, Така смъртта на този митичен герой се оказала напълно излишна, както и този случай в съвременността, но все пак ако вярваме на легендата той трябва за много кратко време да е пробягал над 500 километра в пресечена местност, което е потресаващо постижение за разлика от това да "опънеш петалите" след някакви си четиридесетина километра, че няма и толкоз даже!

    Коментиран от #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    БОГ ДА Я ПРОСТИ
  • 5 нервен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грую":

    Хаххааххах ще ме побъркаш бе човек ...как 500 километа що се излагаш така ?? според легендата човека е тичал от Маратон до Атина което ти е точно 34.5 километра ...пак според същата легенда за разходките от Атина до Спарта и обратно са в различни дни и не става дума за тичане ..човека според легендата е бързоходец ...та от Атина до Спарта са ти към 160км по магистралата която минава през места където е било най-лесно да я направят иначе оптималното разстояние по асфалтов път е към 140км а Фидипид вероятно е знаел преките пътечки които намалят още разстоянието ...и преди да си почнал да се злобиш за това че ти разобличих в епично преувеличаване ще ти задам въпроса знаел ли какво значи думата Маратон на гръцки ...??? ще паднеш от смях ..значи копър