22 Май, 2019 14:59 2 486 13

Втората ни ракета: Спрете да се подигравате!

  • кузманов-
  • резултати-
  • съдници-
  • тенис-
  • играчи-
  • живот-
  • критики

"Много хора нямат идея какво се случва „зад кулисите“, написа Димитър Кузманов

Втората ни ракета: Спрете да се подигравате! - 1
Снимка: БГНЕС

Втората ракета на България Димитър Кузманов изрази недоволство от непрестанните критики, които е принуден да търпи. 25-годишният пловдивчанин разпространи изявление, призовавайки да не се бърза с негативните реакции след лошите резултати.

Цялото изявление на Кузманов в социалната мрежа:

"Искам да споделя някои неща с българското спортно общество. И го правя не, за да се заяждам по някакъв начин или да отговоря на някого, а просто защото много хора нямат идея какво се случва „зад кулисите“ и в живота на нас - спортистите!

Ще ви разкажа за поредната, хилядната ситуация в моя спорт тениса.

След като в неделя спечелих турнира в Анталия на клей, вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След 4 часа сън пристигнах на тотално различни условия (настилката на турнира е твърда и има надморска височина, която оказва голямо влияние в тениса). Проведох ужасна тренировка следобед, в която не знаех какво се случва, а това не е най-доброто усещане, когато на следващия ден имаш мач!

И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това (умора, недоспиване, климатизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб! И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи, защото все пак сме хора.

При мен днес за пореден път се получи!

Но, когато следващия път започнете да коментирате, плюете и да се присмивате, на който и да е български спортист, се замислете, че има хиляди неща, за които си нямате и представа!

Уважавайте усилията и труда на всеки човек, независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта, в която се занимава! Нещо, което все още не е понятно на много хора в България!".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трнера

    17 27 Отговор
    Тия сега тенис ли ще играят или се занимават със задкулисни интриги и игри? Няма как да има аплодисменти за аутсайдери!

    Коментиран от #13

  • 2 до трнера

    17 11 Отговор
    а ти не си ли аут сайдер

    Коментиран от #5

  • 3 АААБББВВВ

    29 21 Отговор
    Федерер,Джокович,Надал и другите топ играчи не пътуват нали?Сигурно си играят вкъщи само на един вид настилка.На нашите примадони все нещо им пречи-смешковци!

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    17 7 Отговор
    Това е разбираемо и ако един обикновен човек може да се излегне и да си почива докато се аклиматизира към часова зона, климат и надморска височина, то спортистите нямат, прав е. Те просто трябва да излязат и да спортуват и показват високи резултати без оглед на това дали се чувстват добре или не. Ние, драги г-н Кузманов, се подиграваме и укоряваме само Григор Димитров, който успешно пропилява таланта си, за да гони фусти в Монако и се извинява с какви ли не неща като треньор, програма или друго нещо за слабите си резултати и неучастие на единственото турнирче от АТП в страната ни. Когато си стигнал до Номер 3 и след това показваш много, ама много слаба игра, то трябва да си готов за укор и присмех. Няма да се изненадам, ако сте равностойни в мач с г-н Димитров.
  • 5 Трнера

    14 14 Отговор

    До коментар #2 от "до трнера":

    Аз поне нямам претенции обаче аут сайдерите имат и ме дразни! Спорта не е за изнежени джендери с душевни проблеми.
  • 6 Трнера

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "АААБББВВВ":

    Да се запишат на фигурно пързаляне, там настилката е еднаква!
  • 7 ДО ТРНЕРА

    7 6 Отговор
    А ТИ НА КАКВО СИ ТРЕНЕР НА СЕКСУАЛНА НАСЛАДА ПРЕД СНИМКИ НА МАЦКИ
  • 8 Gost

    1 1 Отговор
    mestq
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ал Купоне

    5 3 Отговор
    А ве, слабички сте ве Митко, затова и ви се караме, никаква радост не ни носите на нас запалянковците и един турнир като хората не можете да спечелите.
  • 11 Какво им пречи Пречи им топката

    3 2 Отговор
    Не се кахъри Митко - Знаем , каквито сте ни футболистите , такива сте ни и тенесистите.
  • 12 м26

    4 0 Отговор
    Гордея се с теб!
    "Уважавайте усилията и труда на всеки човек"
    Това може да го каже само един борец.
    А когато човек е мързелив, не се труди/спортува, то той не уважава другия.
    Момче, не обръщай внимание на хорските клюки. Ти играеш за България! И то с себеотдаденост, гордост и упоритост. БЛАГОДАРЯ!
  • 13 м26

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трнера":

    и коментар #2 също.
    Кой е аутсайдер мен? Кой? За даа си втора ракета в България или дори да попаднеш в разширения национален отбор имаш ли си БЕГЛА представа какъв труд е? Аутсайдер съм аз, вероятно и ти, че до тениса се докосваме само пред телевизора.