26 Юли, 2016 16:14 2 139 1

Хакер създаде програма за обучение на автопилот

  • comma.ai-
  • джордж хоц-
  • chffr-
  • автопилот-
  • автономен автомобил
Хакер създаде програма за обучение на автопилот - 1

Компанията Comma.ai на Джордж Хоц, добил световна известност с хакването на първия iPhone и PlayStation3, представи мобилно приложение, която събира информация за разработката на системи за автономно управление на автомобили, съобщава Engadget. Програмата се нарича Chffr и за момента е съвместима само с устройства с Android.

Хакер създаде програма за обучение на автопилот

Приложението работи на съвсем прост принцип. Достатъчно е мобилният телефон да бъде закрепен на предното стъкло. Програмата събира нужната информация и я препраща към сървърите на Comma.ai напълно самостоятелно. Всички участници в тестовете получават бонус точки, макар че все още не е известно за какво ще могат да ги разменят.

Хакер създаде програма за обучение на автопилот

Хоц основа Comma.ai септември 2015 г. Няколко месеца по-късно хакерът публикува видео, в което демонстрира автономна Acura ILX, чийто автопилот е разработил сам. През април стана ясно, че в проекта се включва работилият 5 години за Tesla инженер Рикардо Биазини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малоумни

    0 0 Отговор
    Кое ли IT пише статии за вас, което никога не е излизало навън. Не ви омръзна от автопилоти, дронове и други олигофрении. Не се сетихте, че човек, като няма какво да работи, и айтитата няма за кого да пишат програми и колкото да са велики и евтини тия 'съвършени' коли никой няма да ги купува. Купете си кола, повозете се, запознайте се с реални хора....