Last news in Fakti

27 Юли, 2016 16:15 2 762 2

Impreza ще пази пешеходците с еърбег

  • subaru-
  • impreza-
  • еърбег
Impreza ще пази пешеходците с еърбег - 1

Новото поколение на Subaru Impreza ще се оборудва серийно с въздушна възглавница за предпазване на пешеходци, съобщава главният инженер на модела Кацухиро Абе пред Nikkei. Японската компания вече публикува видео от тест на еърбега, който се намира под предния капак и при удар се издува по периметъра на ветроупорното стъкло.

Въздушни възглавници за пешеходци се появиха за първи път във Volvo V40. Те се контролираха от седем датчика и сработваха при скорости между 30 и 50 км/ч. Впоследствие шведите се отказаха от системата и я замениха със сложна електроника, която предотвратява удар.

Заедно с еърбега за пешеходци с новата Impreza ще дебютира модернизираната система за безопасност EyeSight. Освен че може да разпознава обекти на 360 градуса около колата, тя включва адаптивен круиз контрол, функции за автоматично спиране и поддържане на курса в платното, адаптивни фарове и система за следене на слепите зони с помощник за движение на заден ход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    0 0 Отговор
    Тъпо и неефективно решение!

    Коментиран от #2

  • 2 Тони

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Косматия":

    Измисли нещо по умно ти Ганьо. Толкова прост народ не знам дали има втори. Освен да плюете по форумите друго правите ли в жалкото си ежедневие на панелни скотове?