6 Август, 2016 13:30 2 056 0

Искат да купят производствената линия на Dodge Viper

  • dodge-
  • viper

Пътеката, по която е тръгнало световното автомобилостроене води до приключването на много култови модели. Причините за съжаление са свързани с високите корпоративни етажи, съкращаване на разходи и постоянните промени в световните регулации. Всичко това причини и кончината на един от най-отличителните модели в световен мащаб - Dodge Viper. За да отбележат това, от компанията пуснаха няколко лимитирани версии, които се разпродадоха, като топъл хляб.

Автомобилът обаче, има много фенове и между тях са група частни инвеститори, които имат намерението да възродят модела, като за целта искат да закупят производствената линия с всички производни. Отговорен за преговорите е Джеймс Гликенхаус - автомобилен ентусиаст, който наскоро създаде свой собствен автомобил, с който се впусна в състезанията по издръжливост по света. До момента преговорите не са се задълбочили и от Fiat Chrysler Automobiles споделят, че няма други оферти относно култовия модел.

Съвсем скоро английски бизнесмен се опита да закупи производството на Land Rover Defender, но не постигна особен резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА