16 Август, 2016 14:19 6 176 1

Нов MAN от лека категория

  • man-
  • volkswagen-
  • tge-
  • crafter-
  • хановер 2016
Нов MAN от лека категория - 1

Немският производител Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg се завръща в класа на малките камиони и фургони с модела TGE. Последният MAN от лека категория бе серията G, по-известна като MAN-Volkswagen. Между 1977 и 1993 г. бяха произведени над 72 000 автомобила от модела с кабина от Volkswagen LT, волфсбургски скоростни кутии, заден мост и окачване, но собствени дизелови двигатели, рама, преден мост и спирачки.

Нов MAN от лека категория

Новата лека серия TGE (пълна маса 3.0-5.5 тона) е разработена по същата формула и представлява Volkswagen Crafter с различна емблема. Целта е да се привлекат клиенти, които купуват големите камиони на MAN, но са принудени да търсят други марки за по-малките си товарни автомобили.

Нов MAN от лека категория

Немците обещават да предложат следпродажбено обслужване на безпецедентно равнище. Купувачите ще могат да се възползват от огромен пакет финансови услуги, денонощен сервиз и онлайн платформа, която помага за планирането на ремонт, обслужване и модернизация на автопарка. Водачите на TGE пък ще бъдат обучавани на безопасно и икономично шофиране.

Техниката е позната от Volkswagen Crafter. Ще се предлагат четири дизелови двигателя с мощност от 102 до 177 к.с., две скоростни кутии (механична с 6 предавки и 8-степенен автоматик) и задно или двойно предаване.

Нов MAN от лека категория

Серията TGE ще се оборудва с редица системи за пасивна и активна безопасност - ESP с функция за стабилизация на ремарке и адаптивен круиз контрол, пълен набор от еърбегове, включително специални въздушни възглавници за защита на главата и т.н.

Сред обявените модификации са фургон, комби и бордова версия. Подобно на Crafter новият MAN ще се предлага с няколко варианта на дължината (от 5.98 до 7.39 м) и височината (от 2.34 до 2.8 м) на каросерията. Максималният товарен обем на най-вместителния TGE достига 18 м3.

Нов MAN от лека категория

MAN започва да приема поръчки през есента, а първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година. Повече подробности за TGE ще бъдат разкрити на изложението в Хановер в края на септември.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Има от Транспортер и от Ел Ти доста по дизайна.