Last news in Fakti

5 Септември, 2016 04:00, обновена 12 Юни, 2022 12:39 7 628 2

Как се създава готварски нож от дамаска стомана

Готварските ножове от дамаска стомана са един от върховете използвани от шефовете по света. Една от главните причини за ексклузивноста им се крие в това, че те се създават ръчно и направата на един нож изисква много отделени часове. Друга пък идва от самата многослойна стомана, но поне тя в днешно време може да бъде открита в готова форма, за разлика от миналото, когато всичките слоеве е трябвало да се създават ръчно от ковача. Процесът по сътворяването трябва да бъде много последователен и дори малки грешки могат да развалят крайния ефект. Освен функционалноста, текстурата на стоманата създава едно великолепно усещане, което ни пренася в миналото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НТсо

    1 0 Отговор
    Коректната дума е "произвежда", а не "създава".
    А как се произвежда неготварски нож от дамаска стомана? Да не би технологията да е друга??
  • 2 Динята

    1 0 Отговор
    Моят шеф не ползва нож, а компютър. Може би авторът има предвид готвачите, като пише "шефове"?
    А ножовете от дамаска стомана са просто красиви, без да са със кой знае какви специални качества за работа в кухня, та да са толкова търсени.