Готварските ножове от дамаска стомана са един от върховете използвани от шефовете по света. Една от главните причини за ексклузивноста им се крие в това, че те се създават ръчно и направата на един нож изисква много отделени часове. Друга пък идва от самата многослойна стомана, но поне тя в днешно време може да бъде открита в готова форма, за разлика от миналото, когато всичките слоеве е трябвало да се създават ръчно от ковача. Процесът по сътворяването трябва да бъде много последователен и дори малки грешки могат да развалят крайния ефект. Освен функционалноста, текстурата на стоманата създава едно великолепно усещане, което ни пренася в миналото.
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 НТсо
А как се произвежда неготварски нож от дамаска стомана? Да не би технологията да е друга??
13:13 05.09.2016
2 Динята
А ножовете от дамаска стомана са просто красиви, без да са със кой знае какви специални качества за работа в кухня, та да са толкова търсени.
13:17 05.09.2016