17 Септември, 2016 12:18 5 288 0

Huawei P8 Lite спря куршум и спаси живота на собственика си

  • huawei-
  • p8-
  • p8 lite-
  • куршум-
  • инцидент-
  • престрелка
Huawei P8 Lite спря куршум и спаси живота на собственика си - 1

Южноафрикански бизнесмен оцеля в опит за убийство благодарение на мобилен телефон, който го предпази от фатален изстрел по време на обир. 41-годишният Сираах Абрахам бил измъкнат от автомобила си от двама престъпници, докато паркирал пред дома си. Завързала се схватка, при която мъжът бил прострелян от два метра в гърдите, но куршумът се забил в смартфона му.

Huawei P8 Lite спря куршум и спаси живота на собственика си

Апаратът се намирал в якето на мъжа. Проектилът попаднал точно в сърдечната област и макар да не достигнал тъканта, сърцето на жертвата спряло за няколко секунди от силата на удара. Сираах бил открит в безпомощно състояние от 16-годишната си дъщеря и веднага бил откаран в болница, където го свестили.

Huawei P8 Lite спря куршум и спаси живота на собственика си

Изумителен в случая е не само късметът на южноафриканеца, а и фактът, че Huawei P8 Lite няма метално шаси и е изработен изцяло от пластмаса. Сираах Абрахам вероятно дължи живота си на щастливото обстоятелство, че куршумът се е забил в телефона странично.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА