22 Септември, 2016 04:00 26 402 5

Как да създадем воден генератор

В това видео, което сме избрали за ранните чесаве на деня, ще ви покажем как един американец захранва къщата си с много просто устройсто задвижвано от вода. Водните колела са нещо използвано дълги векове, но сега само с няколко добавки, те могат да бъдат преправени на малка водно-електрическа станция. Автомобилен алтернатор, акумулатори и ремък, както и велосипедни капла и курбел са неща от ежедневието ни, които лесно могат да бъдат открити. Свързването ще отнеме малко време, но крайния ефект е възможноста да не разчитате на друг за захранването на дома си с електричество, а това е едно от основните пера по разходите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Къде видя курбел бе Ангелче.Знаеш ли какво е курбел?Ще ми захрани дедовия с 950W.

    Коментиран от #4

  • 2 бай Димитър

    3 2 Отговор
    Бравос чедо на урбанизацията ! Страхотна новина. Направо невероятна. Открил американеца Америка. Бе то ако е толкоз просто да си правиш сам електричеството, не един ами милион и един щяха да са го направили само в Албания или Танзания , а не в Америката чоджум /дете/. Ха вземи та ни шашни с нещо още по-нечувано и невиждано ! Например за свойствата на хоризонталните вертикали в триъгълния четириъгълник. Хайде със здраве !
  • 3 Патето Яки

    2 2 Отговор
    Ще взема и аз да си захраня по този начин панелката с ток и ще се отпиша от ЕВН да ги видя тогиз. Имам си курбел с педали, капла и генератор от запорожеца. Това чудо на техническият прогрес ще го върти водата от чешмата а като спре водата с педалите ще върти тъщата.
  • 4 Патето Яки

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Все пак дядо ти ще е доволен с 950w мощност, може и на комшийските баби да налети.
  • 5 Папур Шпеков

    0 0 Отговор
    Кпд то му е ужасно. Нещо сбърка но има в това водно колело, пилее много вода. И тия обороти и тоя хлабав ремък едва ли вади повече от 50-100 вата.