Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 14:20 11 686 4

Водороден пикап за американската армия

  • general motors-
  • chevrolet-
  • colorado-
  • zh2-
  • армия-
  • горивни клетки
Водороден пикап за американската армия - 1

Догодина щатските военни започват изпитания на водороден пикап. Автомобилът горивни клетки е построен на базата на Chevrolet Colorado, но има удължено междуосие и усилена каросерия.

Водороден пикап за американската армия

Техническа информация за военната версия на новия пикап не се съобщава. Известно е единствено, че инженерите на General Motors са успели да покрият изискванията на армията за проходимост, висока степен на акустична и топлинна незабележимост и по-голяма автономност, отколкото автомобилите с ДВГ.

Водороден пикап за американската армия

Прототипът на Chevrolet Colorado ZH2 има 37-цолови всъдеходни гуми и спортни седалки Recaro. Според Пол Роджърс, директор на изследователския център TARDEC (Tank Automotive Research, Development & Engineering) "автомобилите с горивни клетки будят сериозен интерес в армията" заради високия си въртящ момент, икономичността и практически пълната си безшумност.

Водороден пикап за американската армия

Водородните возила обаче страдат и от недостатъци, на първо място сред които е цената. Това кара мнозина анализатори да смятат, че дори да издържи блестящо всички изпитания, Chevrolet Colorado ZH2 надали ще стане масов военен всъдеход като HUMVEE. Подобни автомобили най-вероятно ще се използват от специалните части, за които ще се произвеждат ограничени партиди.

Водороден пикап за американската армия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пушек

    1 0 Отговор
    А ше гори ли масло?

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пушек":

    За съжаление няма да може да използва отработено двигателно масло като дизелите.

    Коментиран от #3

  • 3 ДАТИГО НАБИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    СИМЧПАТЯГА
  • 4 хахаха

    0 0 Отговор
    дали в пустинята ще може да го поправят специалните части.