Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 11:50 17 570 12

Сравняват електрическа Dacia с Tesla

  • dacia-
  • prime motors-
  • logan-
  • електромобил
Сравняват електрическа Dacia с Tesla - 1

Румънската компания Prime Motors представи електрическа версия на Dacia Logan на изложение в Букурещ. Комшийските инженери са разработили три модификации на модела, най-добре въоръжената от които може да измине с едно зареждане колкото топ версията на Tesla Model S P100D.

Сравняват електрическа Dacia с Tesla

Logan може да се електрифицира с йон-литиеви батерии с капацитет 11, 22 или 45 кВтч, които осигуряват автономен пробег от съответно 125, 250 или 500 км. Характеристиките на мотора не се уточняват.

Сравняват електрическа Dacia с Tesla

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9 секунди, а максималната скорост е 160 км/ч. От Prime Motors твърдят, че на специални станции акумулаторите могат да се заредят за 20-ина минути.

Сравняват електрическа Dacia с Tesla

Трите модификации на електрическата Dacia струват съответно €15 000, €18 000 и €26 000. С приспадането на държавните субсидии, които правителството отпуска за покупка на нов електромобил, цената намалява до €9 000, €12 000 и €20 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    5 0 Отговор
    Щом и дачия пуска електрички ,значи краят на ДВГ е съвсем близо!!!
  • 2 гостенче

    5 1 Отговор
    Само швабата с ТДИ и запалените по V8 американци ще останат да освиркват електричките.
  • 3 гост

    4 0 Отговор
    Единственото важно нещо е съотношението батерии/тегло на автомобила, от него зависи пробега. Тесла направиха точно това, набутаха максимално голяма батерия, макар и само тя да струва 40х.долара, но така представиха годна за ежедневна употреба кола, която може да изминава големи дистанции при нужда. Всички други се ограничават от цената и искат за коли с пробег от 150км макс цена от 30-35х.евро, което само по себе си не може да привлече никой да си я купи, било то на кредит или кеш.
    Докато батериите не станат масово над 40-50кв в сегашните колици и не предлагат минимум реален пробег от 300-400км няма да има голям обрат.
  • 4 Гостинин

    2 2 Отговор
    Ами всичките и показатели като на Тесла, браво другари евала за сравнението..... на четири колела ли е? На четири е! На ток лие? На ток е! Ех ми то същуту....

    Коментиран от #8

  • 5 Гошку

    0 1 Отговор
    Това е някаква подигравка с проявяващите интерес! Прилича на обикновена студентска конверсия на нормален автомобил в електричка...каквито проекти отдавна има и в БГ. ОСВЕН ТОВА с 45kw/h ще стигнете 400 км....ама по нанадолнище с 90 км. в час. По-скоро реалния пробег ще е някъде около 250-300 ...ама евентуално.

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    4 0 Отговор
    Само забележете, че Румъния дава по 6х.евро субсидия за ел.коли и вероятно са освободени от данъци. В Румъния има проекти по които отдалечени села без ток получават фотоволтаици, за да имат поне малко ток за осветление и зарядни. У нас какво се прави за бабите без ток? Полагат им асфалт за една година, който изписват на цена на магистрален път, нямат лекари и др.
    Та Румъния вече е на светлинни години пред нас, ние си останахме тъпаците на опашката в ЕС, докато те си борят корупцията, осъдиха политици, добиват си нефт, обновяват си здравеопазването и инфраструктурата и имат по-високи заплати.
  • 7 От опит

    4 0 Отговор
    Аз Ви казах че Дачия е номер 1
  • 8 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гостинин":

    Хахаха! И има 4 свалящи се стъкла, пак като на Тесла! :-)
  • 9 Гост читател

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошку":

    Само дето тия студенти за 5-6 пъти по-умни от теб.Те са постигнали нещо,докато ти ще си останеш вечно пред клавиатурата да ръсиш мозък,дето го нямаш.
  • 10 Гого

    3 1 Отговор
    Айде Бойко умре ти далаварета с нефта в Черното море.
  • 11 гост

    4 1 Отговор
    Не забравяйте , че Дачия е част от най-големия производител на електромобили в Европа , а ако изключим китайците и в света Рено-Нисан . И не си мислете , че тия проекти са "случайни" студентски хрумвания . До 4-5 години цените на петролните и елктромобилите ще се изравнят , което тотално ще обърне играта за традиционните производители и който не е готов за бърза промяна ще "духа супата" много здраво
  • 12 тиквата

    0 0 Отговор
    цената е шокиращо достъпна . може да взема за всеки член от семейството по една...