Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 01:30 2 259 0

Honda HA-420: Японският ястреб

  • honda ha-420-
  • самолет-
  • ястреб

Първият самолет на Honda Aircraft

Honda HA-420  е двумоторен бизнес самолет. Той е първият модел, разработен от японската компания Honda Aircraft, като се произвежда във фабрики в Северна Каролина.

Това е моноплан с ниско монтирани крила и конвенционална структура. Има главно композитен корпус и алуминиеви крила. Захранва се от два турбо двигателя Honda Aero Engines HF-120. Разполага с прибиращ се колесник и две единични крила на носа.

Конфигурацията на двигателя е проектирана, за да максимизира пространството в кабината. Структурата на самолета му дава с 20% по-добра икономия на гориво. Разполага с авионика Garmin G 300. В нея са монтирани три монитора.

Цената му достига $ 4.5 млн. Развива максимална скорост от 782 км/ч. и има обхват на обсега от 2234 км. В кабината място за 1 или 2-ма пилоти и от 4 до 6 пътника.


 


 


 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА