10 Ноември, 2016 04:00 6 537 6

Jaguar се завръща към шестцилиндровите редови двигатели

Преди около година, компанията Jaguar Land Rover представи ново поколение двигатели под името Ingenium. Модулната платформа позволи изграждането на дизелови и бензинови агрегати. Сега обече, е време за обновяване и на по-големите такива с шест цилиндъра и по този случай, великобританците ще се завърнат към редовата подредба.

Всичките агрегати ще са с принудително пълнене и директно впръскване, за да покриват стриктните екологични норми и нивата на разход на гориво. Подобно на конкурентите им от BMW, те ще спазват кубатурата от 0.5 литра на цилиндър в новата модулна платформа, което означава 3.0-литрови бензинови и дизелови агрегати за всичките модели на двете марки.

Както всички нови поколения агрегати, те ще са с намалено тегло, подобрена икономичност и ще предлагат повече мощност и въртящ момент. Очакваните нива за конските сили са между 300 и 500 за бензиновите и между 280 и 400 за дизеловите, за да отговарят на тежката конкуренция, в която попадат.

Това не са единствените производители, които се завръщат към линейната подредба на цилиндрите. Наскоро и Mecredes обявиха, че загърбват V-бразното разположение за средните по кубатура двигатели, като и при тях това важи за двата вида горива.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо Камиона

    0 1 Отговор
    Трилитров редови шестак е абсолютна класика в жанра, БМВ никога не се отказа от него, полека-лека Бенц и Ягуар почват да се усещат, само измамниците от Алуди си знаят тяхната.
  • 2 гошо

    0 3 Отговор
    V 8 е истината!!!!! BMW така и не се научиха да ги правят!!!! Мерцедес няма какво да коментирам-трошляци!!!!! Ягуар....аахахахахаахах китайски зглобки!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гошо":

    Китайски? Това в кръчмата на село ли го чу?
    Защо се напъваш да покажеш, че нищо не разбираш?
  • 4 Спиди Гонзалес

    0 0 Отговор
    Истината...... Това е ЯГУАР!
  • 5 Тошо

    0 0 Отговор
    Истинския двигател е 3,2 редови шестак. Ако не верваш подкарай една пура Benc и ще разбереш.
  • 6 PESHO

    0 0 Отговор
    ДО ГОШО...ПИЧ 3.2 НА BMW 340 КС Е НАИ ЛЕКИЯ ОСМАК С POWER НА Д 100КС ОТ КУБИК ЗА ...АТМОСВЕРКА.НЕ СИ В ЧАС.