Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 09:33 2 373 5

Ф-15 SG: Маневреност и скорост в сингапурски арсенал

  • ф-15-
  • изтребител-
  • сингапур-
  • скорост-
  • маневреност
Ф-15 SG: Маневреност и скорост в сингапурски арсенал - 1
Снимка: БТА/ AP

Изтребител Ф-15 SG се приготвя за излитане за учение на сингапурските военновъздушни сили. Самолетът е един от най-надеждните в бойната авиация.

„Орелът“ е създаден от „Макдоналд Дъглас“ по поръчка на американските военновъздушни сили на САЩ през 70-те години на миналия век.

Ф-15 SG е модел на Ф-15Е, поръчан от сингапурските въоръжени сили. В момента на въоръжение на ВВС на азиатската страна са 24 от тези изтребители.

Ф-15 се отличава с подчертано аеродинамична форма, ниско относително натоварване на крилете и високото съотношение тяга-тегло. Тези характеристики позволяват на изтребителя да маневрира и прави остри завои без да губи скорост. 

Авиониката включва индикатор за пряка видимост, системи за инерционна навигация, комуникационно оборудване на ултрависоки честоти, дигитален навигационен компютър и други системи.

Ф-15 SG: Маневреност и скорост в сингапурски арсенал


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Откраднаха принципа за насочване на тягата от руснаците и ето го на снимката. Естественно, че ще е маневрен. Лошото е, че те имат 24 от тях, а ние нищо.

    Коментиран от #4

  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Машината е хубава!
  • 3 Way way

    0 0 Отговор
    Един град разполага с 24,а ние,като държава, нито един.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Пак пишеш неща, от които не разбираш! F-15 няма управляем вектор на тягата! Пък когато се е появил F-15, СССР са имали само МиГ-21 и МиГ-23. Много по-късно се появява Су-27.

    Коментиран от #5

  • 5 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ф 15 И БЕЗ УПРАВЛЯЕМ ВЕКТОР НА ТЯГАТА Е СТРАШНО ОРЪЖИЕ ЗА РУСКИТЕ МАШИНИ !!! УЛТРАМОДЕРНИЯ РАДАР И КОМПЮТЪР НА БОРДА ПРАВЯТ ТОЗИ ИЗТРЕБИТЕЛ ГОСПОДАР НА НЕБЕТО !!!