Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 09:55 3 350 0

C-17 „Глоубмастър“: Сигурност и грация

  • глоубмастър-
  • c-17-
  • самолет-
  • сащ-
  • военен-
  • сигурност

Страхотен самолет

C-17 „Глоубмастър“: Сигурност и грация - 1
Снимки: БТА/ AP

Боинг C-17 „Глоубмастър“ е сигурен и величествен самолет, на чийто борд се возят топ дипломати. Държавният секретар Джон Кери летя именно със С-17 до Антарктида, за да се запознае отблизо с климатичните промени.

„Глоубмастър“ е модифициран за военни цели, като може да бъде използван за стратегически мисии и транспортиране на войски.

Освен на въоръжение в американските военновъздушни сили, С-17 е използван и от други страни, сред които Австралия, Канада, Великобритания и Индия.

Самолетът започва да лети под американски флаг през 1995 година. Той е дълъг над 50 метра и има размах на крилете от 52 метра.

„Глоубмастър“ е задвижван от четири турбовитлови двигателя Pratt & Whitney F117-PW-100. Величествен самолет, летящ с грация.

C-17 „Глоубмастър“: Сигурност и грация

C-17 „Глоубмастър“: Сигурност и грация


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА